Stiže retrogradni Uran 2022: Budi unutrašnje buntovnice i izaziva potrese u vezama

Najveće promene očekuju četiri znaka zodijaka, kao i žene na pragu četrdesetih koje prolaze kroz Uranovu opoziciju

by | 21 avgusta, 2022
retrogradni uran 2022

Leto je na vrhuncu, a posle odmora – jesen nam donosi nove početke i aktivnosti. Verovatno je poslednje što želite da čujete to da još jedna važna planeta počinje hod unazad. Retrogradni Uran počinje 24. avgusta

Ono što je važno da znate da ne izaziva svaka retrogradna planeta haos u vašem životu. Uran u retrogradnom hodu sigurno donosi promene, ali ovoga puta, one mogu da budu i prijatno iznenađenje.

Uran, planeta pobune, revolucije, naelektrisanih promena i inovacija, svake godine ide retrogradno. Tada vam pruža priliku da zavirite u sebe, promenite svoje rutine i način razmišljanja i poboljšate svoj život. Ova planeta budi u vama buntovnicu.

Ove godine, počev od 24. avgusta pa sve do 22. januara 2023. Uran će biti retrogradan u Biku, zemaljskom znaku kojim vlada Venera i koji je povezan sa drugom kućom prihoda. Znači, promene vas čekaju vezane za partnerske odnose, unutrašnje vrednosti i novac.

 

Koju ulogu u natalnoj karti ima Uran?

Uran se često doživljava kao zastrašujuća planeta. On poziva na pobunu protiv statusa kvo, revoluciju, progresivnu misao i akciju, individualnost i genijalnost. To je planeta koja menja igru, ima tendenciju da donosi preokrete koje nikada niste videli. I zato što, u celini, imamo tendenciju da smatramo da je promena zastrašujuća, tako doživljavamo Uran. Ali ti pozivi za buđenje i potresi mogu biti upravo ono što nam je potrebno da bismo krenuli srećnijim putem.

 

Šta za nas znači retrogradni Uran 2022?

Ovo je planeta koja se kreće sporo i povezana je sa društvenim obrascima i trendovima. Uran provodi otprilike sedam godina u jednom znaku. Trenutno se kreće kroz fiksni zemljani znak Bik. Prvi put je ušao u znak bika 15. maja 2018. i tu će ostati do 27. aprila 2026. Njegov retrogradni hod traje 5 meseci godišnje.

U trenucima kada je Uran direktan – ili se kreće napred – on insistira na promenama koje otvaraju oči. Pošto se nalazi u zemljanom znaku Bika, naš odnos prema novcu se dramatično razvija i menja. I pod vladavinom Venere, planete ljubavi i lepote, mi redefinišemo naše veze.

Iako se Uranov efekat najčešće vidi na ovom širokom društvenom nivou, on svakako može uticati na vas na ličnom nivou (naročito kada prolazite kroz uranovu opoziciju u kasnim 30-im i ranim 40-im!). Može vas inspirisati da se oslobodite svakodnevnih rutina, obrazaca ili narativa koji vam jednostavno više ne služe.

A kada je Uran retrogradan osetićete njegovu moć na unutrašnji način. Do 22. januara, možda ćete biti inspirisani da razmislite o promeni posla ili preformulišete kako razmišljate o svojoj vezi.

 

Ko će najviše osetiti retrogradni Uran 2022

S obzirom da se Uran kreće kroz Bika od 2018. godine, on će najveće promene doneti fiksnim zncima. Ti znaci su Bik, Lav, Škorpija i Vodolija. Uz odgovarajuće pozicije u natalnoj karti, ovaj retrogradni Uran bi mogao da vas pogura da napravite velike unutrašnje promene na koje ste do sada niste bili spremni.

Uticaj retrogradnog Urana biće najizraženiji u danima kada se bude formirao odnose sa drugim značajnim planetama.

27. avgust: Venera u Lavu se suprotstavlja Uranu, donoseći neočekivane obrte u oblastima života koje Venera nadgleda: novcu, ljubavi i lepoti.

11. septembar: Sunce, krećući se kroz Devicu, formiraće slatki trigon sa Uranom, koji bi mogao da spoji samopouzdanje sa inovacijom.

5.-9. novembar: Venera, Merkur, a zatim i sunce u Škorpiji će se suprotstaviti Uranu u Biku, sve do pomračenja Meseca i punog meseca u Biku, izazivajući dramu u ljubavnim odnosima.

nautiluz56/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.