Nedeljni horoskop od 3. do 9. oktobra: Skloni smo izbegavanju odgovornosti

by | 2 oktobra, 2022
nedeljni horoskop od 3. do 9. oktobra

Prva trećina oktobra 2022. godine nije baš bogata astrološkim događajima. I dalje ćemo osećati uticaj retrogradnih „velikih“ i „dalekih“ planeta koje pokreću društvene procese i utiču na mase ljudi. Od ličnih planeta, veliki značaj za nas će imati opozicija Venere i Jupitera u prvim danima oktobra, što će nam doneti ne samo želju da izbegnemo bilo kakvu odgovornost, već i probleme vezane za hranu. Ovo posebno važi za one koji su na dijeti ili imaju bilo kakva ograničenja u ishrani. Želite sve da pošaljete dođavola.

Neophodno je smanjiti društvenu aktivnost i pripremiti se za nevolje na poslu i u poslu. Ove nevolje će biti kratkoročne, neće doneti veliku materijalnu štetu, ali nervni sistem i dalje može da pati.

Trigon Merkura i Plutona 7. oktobra je veoma harmoničan aspekt koji pomaže da se brzo prodre u suštinu stvari, savladaju nove veštine i znanja.  Optimalno vreme za početak učenja nečeg novog, kao i za istraživačke aktivnosti. Veza koja je započela trigonom Merkura sa Plutonom obećava da će postati jaka.

Takođe, ne zaboravite da je Sunce sada u znaku Vage, što znači da je u padu, i više nego ikad nam je potrebna podrška užeg kruga, priznanje naših zasluga, talenata i značaja. Oktobar nije lak mesec, posebno za one horoskopske znakove koji imaju „slabo“ Sunce u horoskopu. Ovo su Vaga i Vodolija. To ne znači da predstavnici ovih znakova ne mogu biti lideri, menadžeri ili nemaju svoje ambicije. Samo što su Vaga i Vodolija, više od drugih znakova, podložni „napadima” samopouzdanja i sumnje.

 

Nedeljni horoskop od 3. do 9. oktobra

Ovan

Ovna očekuje ne naročito vrtoglav, ali prilično stabilan napredak u poslu. Stvari će konačno krenuti nabolje. Ali u drugoj polovini nedelje, Ovnovi će ipak morati da zasuču rukave, jer će krajnji rezultat zavisiti od ličnog učešća i prilično ozbiljnih napora. Većina Ovnova će morati da polaže „samoispit“ kako bi napravili uspešan skok ka prosperitetnoj budućnosti. Ovan u ovom periodu ne bi trebalo da zanemaruje savete i preporuke koje bliski ljudi i prijatelji mogu da daju. Ovi saveti će u velikoj meri pomoći Ovnu da napravi pravi izbor. Takođe je poželjno tražiti pomoć, jer će savesni napori dati odličan rezultat. Oni koji su se ranije trudili da poboljšaju odnose sa svojom srodnom dušom imaće povoljan stabilan period zaslužene sreće.

Bik

Bik će biti zaokupljen stvarima u vezi sa porodicom ili rođacima. Osećaj samopouzdanja i radosti Bika će držati još ove nedelje. Radni predstavnici ovog znaka dobiće nove poslovne mogućnosti ili ponude, posebno u oblastima koje se odnose na ekologiju, naturopatiju, organske proizvode. Finansijska situacija neće donositi probleme, zdravlje će takođe biti na visokom nivou. Slobodne Bikove čeka ili zvanična veridba ili prilika da započnete vezu sa budućom srodnom dušom.

Blizanci

Blizanci će se osećati sjajno i harmonično. Blizancima je važno da logično i razumno dokažu sebi da je svet oko njih neutralan  i da im niko namerno neće nauditi. Radni Blizanci ove nedelje treba posebno da slušaju svoju intuiciju, koja će vam pomoći da reše ne samo teške probleme, već i da vide buduće izglede i mogućnosti.  Slobodni Blizanci će iznenada početi da doživljavaju neobičan osećaj naklonosti prema nekome iz bliskog kruga. Ovo je ljubav u nastajanju, koja se može oblikovati u ozbiljno osećanje.

Rakovi

Rakovi će skoro cele nedelje biti zaokupljeni porodičnim poslovima i problemima. Oni predstavnici Raka koji u ličnom horoskopu imaju jak i harmoničan Pluton mogu doživeti snažne unutrašnje transformacije koje će dovesti do novog nivoa razumevanja sebe i svojih životnih ciljeva.  Većina Rakova bi trebalo da bude pažljivija prema svom zdravlju tokom ovog perioda. U opasnosti su oni predstavnici Raka koji imaju alergijske bolesti, migrene, bronhijalnu astmu ili stomačne probleme.

Lav

Lavovi će skoro cele nedelje biti zauzeti realizacijom svojih materijalnih ciljeva. Većina će dobiti povoljne vesti koje će se odnositi na posao ili prihode. Dobre šanse da započne neki novi projekat imaće Lavovi, zaposlen u ekonomskom sektoru.  Efikasna nedelja za učenje ili polaganje ispita biće za one Lavove koji odluče da unaprede svoje veštine ili savladaju novi posao. Oni koji odluče da osvoje svoju simpatiju trebalo bi da odustanu od svojih uobičajenih taktika i da dobro prouče šta je to što raduje i oduševljava budućeg partnera.

Devica

Devica će imati prilično tešku nedelju, povezanu, pre svega, sa neodoljivom iracionalnom željom predstavnika ovog znaka da ulože napore u beznadežne poslove i odnose. Ovo će posebno uticati na one Device koje imaju izraženu sedmu kuću u ličnom horoskopu. Svađe sa supružnicima ili partnerima,pogodiće gotovo sve porodičneDevice. Neke od Devica mogu čak otkriti neiskrenost kod svog partnera, što će doneti ne samo razočarenje u ovu osobu, već i u partnerstvo u celini.

Vage

Vage rizikuju da propuste neku važnu šansu ili naprave pogrešan izbor, a sve zbog sumnje u sebe i neodlučnosti. Događaji će početi da se razvijaju po sopstvenim zakonima, a Vagama ostaje samo da sačekaju rezultate. Neke Vage će biti u iskušenju da iskoriste svoje kvalitete da bi se poigrale slabostima drugihMentalna neravnoteža tokom ovog perioda u velikoj meri će uticati na zdravstveno stanje. Preporučljivo je da prvo dovedete u red svoje emocije i osećanja, odredite prioritete i preduzmete mere u odnosu na svoje fizičko telo na osnovu preostalih simptoma nakon toga.

Škorpija

Škorpije će imati period prilično bolnog rastanka sa nekim ili nečim. Teška nedelja doneće teške i radno intenzivne situacije na poslu, kada morate da uložite sve napore da spasete situaciju ili izađete iz krize. Zdravlje će skrenuti pažnju onima koji imaju hronične probleme sa kičmom i mišićno-koštanim sistemom. Posebno je vredno paziti na povrede, modrice i padove. Neke Škorpije će doneti tešku odluku da prekinu vezu koja je neprijatna ili zastarela. Dovoljno tmurne situacije mogu da dovedu već ozbiljne Škorpije u stanje depresije i gubitka snage, ali će već poslednjih dana u nedelji mnogi od njih početi da razlikuju „svetlo na kraju tunela“ i da gledaju u budućnost sa velikim optimizmom.

Strelac

Za Strelce će nedelja doneti letargiju, to je ono vreme kada želite da sedite  uz knjigu u udobnoj stolici, a ne da  rešavate probleme i ostvarujete ciljeve. Ovo će se posebno odnositi na one koji bi trebalo da zarađuju svojom kreativnošću. Inspiracija će nestati, ostavljajući za sobom umor i melanholiju.  Šetnja po parkovima, posmatranje njihovih stanovnika značajno će poboljšati mentalno i fizičko stanje Strelca, podesiti ih za pozitivne i inspirativne nove ideje.

Jarac

Jarčevi će imati prilično napornu nedelju, povezanu, pre svega, sa odlukom da rešite svoje materijalne obaveze i probleme. Ovo se odnosi na posao, ali i lične poslove. Važno je da ne propustite neke od šansi koje će Jarčevi imati u drugoj polovini nedelje i da ne prođete pored naizgled neočiglednih prilika. Neki planovi i projekti Jarčeva biće prinuđeni da se ponište,  jer se ispostavilo da trenutno nema mogućnosti za njihovu realizaciju. Jarčevi u ovom periodu treba da budu oprezni prema spontanom trošenju novca i neozbiljnom odnosu prema finansijama.

Vodolija

Stanje Vodolije ove nedelje će donekle podsećati na stanje Strelca. Razlog za to biće jesenje vreme i podložnost promenama raspoloženja. A, ako Strelac treba da šeta po prirodi da bi savladao bluz, onda se Vodoliji preporučuje da uzme u ruke dobru knjigu. Vodolije jednostavno moraju da imaju sliku o svojoj budućnosti – svetlu i emotivnu. Budućnost je ta koja daje smisao životu vazdušnoj Vodoliji, a što je ova budućnost svetlija u mašti, to će ovaj složeni znak Zodijaka imati više resursa za dostignuća. Vodolije će morati da brinu o zdravlju jednog od rođaka.

Riba

Za Ribe će ova nedelja doneti značajan preokret nabolje, posebno u finansijskoj i materijalnoj sferi. U odnosima sa vašom srodnom dušom, nastupiće period mirne sreće, bez emocionalnog uzleta, ravnomerno i odmereno.  Ribe koje sanjaju o detetu imaće priliku da zatrudne. . Većina Riba u aktuelnom periodu će se aktivno baviti svojim izgledom, posećivati kozmetičke salone, sobe za masažu i kozmetičare.

Maria Korneeva/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.