Doručak za mršavljenje: Ovi obroci pomažu da brže izgubite kilograme

by | maj 17, 2023
Doručak za mršavljenje

Jednostavni doručak za mršavljenje omogućava vam da duže ostanete siti i pomaže da brže dođete do željene figure.

Omlet je odličan način da svom telu ujutru obezbedite proteine koji su vam neophodni. Ovaj obrok je idealan za izgradnju mišića i njihov oporavak. Međutim, jednostavan omlet brzo postaje dosadan i verovatno ćete brzo postati gladni.

Zato vam otkrivamo koje namirnice da uključite kako biste brže izgubili kilograme i u isto vreme ostali siti. Sve one su posebno odabrane da pomognu u održavanju optimalne težine, što znači da vaš doručak treba da sadrži ne samo proteine, već i vlakna. Zdrave masti i antioksidansi će takođe pomoći u održavanju optimalne ravnoteže.

Ne zaboravite da na kalorijski sadržaj doručka utiču ne samo sastojci i način pripreme, već i veličina porcije.

Pripremili smo vam tri ukusna i zdrava recepta.

Doručak za mršavljenje: Ovi obroci pomažu da brže izgubite kilograme

Da biste napravili sam omlet, trebae da umutite jaja, malo mleka i začine u odvojenoj činiji viljuškom, a zatim smesu sipate u zagrejani tiganj. Vodite računa o količini ulja ili ga potpuno izbacite.

Mediteranski doručak za mršavljenje: Omlet sa spanaćem i maslinama

Povrće je izuzetno dobro za mršavljenje zbog visokog sadržaja vlakana koje poboljšava varenje. Pored toga, bogato je vodom i ne sadrži mnogo kalorija. Ako pokušavate da povećate unos povrća i bilja, omlet u mediteranskom stilu je jedan od načina. Sadrži proteine, vlakna, antioksidanse, zdrave masti i potpuno je bez ulja. Takođe, vlakna i masti će vam omogućiti da duže budeti siti. Ako želite još viši unos proteina, ovom omletu možete dodati i sir sa niskim procentom masti.

Doručak za mršavljenje

Meksički doručak: Omlet sa ljutim papričicama

Dokazano je da začinjena hrana ubrzava metabolizam i smanjuje osećaj gladi, što znači da je takav doručak idealan u skidanju kilograma. Ljute papričice će pomoći da dodate malo začina u uobičajeni doručak, pa verovatno nećete imati potrebe da koristite so i biber, a ni ulje. Poznato je da visok unos soli zadržava vodu u organizmu, pa biste mogli da je na ovaj način smanjite. Vašem omletu možete dodati i sveži paradajz, luk i peršun. Ukoliko želite da vas još duže drži sitim, uključite i kuvani pasulj ili kukuruz.

doručak za mršavljenje

Gasovi i nadimanje u stomaku: Šta sve uzrokuje ove neprijatne pojave?

Začinjeni omlet sa karamelizovanim lukom

Karamelizovani luk je prilično neobičan sastojak za omlet, ali vam omogućava da postignete jak i nezaboravan ukus bez dodavanja sastojaka kao što su sir ili kobasica. Ovo podrazumeva smanjenje trans-masti i kalorijski unos. Crni luk pored proteina sadrži i vlakna i antioksidanse, pa ga slobodno dodajte vašem omletu. Po želji, možete poslužiti i malo fete i neograničenu količinu svežeg ili prženog povrća.

Doručak za mršavljenje
Miljana Momirovićmanyakotic/GettyImagesPlus, MurzikNata/GettyImagesPlus, Elena_Danileiko/GettyImagesPlus, Svitlana Hulko/GettyImagesPlus