Krmenadle u saftu

by | februar 23, 2013

Sastojci:

  • 6 svinjskih krmenadli
  • 2 dl belog vina
  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 dl mleka
  • 0,5 dl ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g brašna, so
  • mešavina začina

Priprema:

1. Svinjske krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Potom ih uvaljati u brašno.
2. Posebno umutiti belo vino, sok od paradajza, mleko, ulje, šećer i začine po ukusu.
3. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati polovinu pripremljene smese, potom poslagati krmenadle i preliti ih preostalom mešavinom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri a meso ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: