Mleko sa mućenim kikiriki puterom je najnovije piće koje osvaja internet zajednicu

Pripremite ruke za mešanje

by | maj 9, 2020
piće od kikiriki butera wh

Mleko sa mućenim kikiriki puterom je nova preokupacija internet i Instagram zajednice.

Kao i Dalgona kafa potiče od osobe spremne da eksperimentiše sa ukusima i ispunjava želje pratiocima sa društvenih mreža.

Mućena kafa ušla je na mainstream scenu i od tada ništa više nije bilo isto. Ljudi koriste razne tehinke kako bi napravili varijacije pića kao što je mućena matcha, čokoladno mleko ili mleko od jagoda. Sada je pred nama novo piće: mleko sa mućenim puterom od kikirikija. Da stvarno.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Valentina Mussi✨ Food + Travel (@sweetportfolio) дана

Članak se nastavlja posle reklama

Od istog mastermind-a za mućenu čokoladu i mleko sa jagodama dolazi i najnovija kreacija. Valentina Musi napravila je napitak od kikiriki putera jer je za njegovo pripremanje dobila puno zahteva na Instagramu. (Pročitaj: Dalgona kafa – zašto je teško napraviti je)

Kao i ostala pića, i ova verzija ne zahteva mnogo sastojaka, samo puter od kikirikija, šećer i masniji šlag. Staklenu čašu je ukrasila kako bi je učinila lepšom, ali to je potpuno neobavezno.

Za razliku od originalne kremaste kafe u kojoj se koriste jednaki delovi instant kafe, vode i šećera, ovaj napitak zahteva drugačiji sastav. Musi je koristila dve kašike putera od kikirikija (ona predlaže puter koji nije previše slan), jednu kašiku šećera i pola šolje masnog šlaga. ( Pročitaj: Sok za jačanje imuniteta)

Članak se nastavlja posle reklama

Valentina Musi objašnjava postupak pravljenja napitka na Instagramu, mada ga verovatno mnogi već znaju:

– Kao i obično, lupajte ili mutite dok vas ne zaboli ruka i dok ne postignete kremastu, pahuljastu teksturu. U čašu stavite led, prelijte mlekom i dodajte omiljene prelive po želji! (Pročitaj: Zdrava užina – 6 ukusnih napitaka koji će vas napuniti energijom)

Članak se nastavlja posle reklama

Gotov proizvod izgleda dobro – baš dobro – ali ima prilično bogat i jak ukus koji se oseća u svakom gutljaju. Reklo bi se da je ovo više desertno piće, a ne šolja pića koja će vas podići i spremno uvesti u dan. Ali ko je tu da sudi? Kada su u pitanju mućena pića, više nema pravila, piše womenshealth.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty