Njoke s rikotom mame Kontaldo by 24Kitchen

by | decembar 23, 2012

Za njoke:

  • 200 g brašna
  • 200 g rikote
  • 3 žumanca
  • 20 g narendanog parmezana
  • indijski orasi
  • so

Za sos:

  • 2 konzerve paradajza
  • 3 češnja belog luka
  • 1 crvena ljuta paprika
  • 1 veza svežeg bosiljka
  • maslinovo ulje

Način pripreme:

1. U posudu dodajte žumanca i rikotu pa promešajte. Začinite. Narendajte parmezan i dodajte brašno. Smesu promešajte rukama i umesite testo. Isecite ga nožem na nekoliko komada i oblikujte valjke, ali ne predugačke. Pobrašnite. Svaki valjak isecite na komade. Njoke stavite u lonac s vrućom i posoljenom vodom. Moraju se kuvati 2-3 minuta dok ne isplivaju na površinu.
2. Za sos sitno isecite beli luk i ljutu papriku pa ih kratko ispržite u mnogo maslinovog ulja. Dodajte paradajz iz konzerve i promešajte. Ostavite sos da prokuva. Dodajte sitno isečeni bosiljak. Procedite njoke, stavite ih u sos i promešajte.
3. Servirajte s narendanim parmezanom ili kozjim sirom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: