Prikivanje sede kose pramenovima: Kakve efekte možete da očekujete?

by | 12 avgusta, 2022
prikrivanje sede kose pramenovima

Dok se suočavate sa svojim prvim sedim vlasima, vreme je za odluku: farbati se ili ne. Dok se ne pomirite sa ovim jasnim znakom starenja, jedno od odličnih prelaznih rešenja jeste prikrivanje sede kose pramenovima

Starenje ume da budelepa stvar, ako uživate u svakom svom danu i iskustvu. Ipak, ono neminovno donosi promene, a jedna od njih je: seda kosa. Možda upravo tražite načine da prigrlite svoj novi izgled ili da prikrijete sede. Oba rešenja su ok, samo treba da izaberete ono koje vama više prija. To može biti potpuno nova boja kose, kao i uklapanje sedih u  nijansu koju nosite godinama. Za početak, obe ideje mogu da vode istom rešenju: prikrivanju sedih pramenovima.

Da li vaša kosa može biti uspešno kombinovana sa sedom uz pomoć pramenova, zavisi u velikoj meri od vaše prirodne boje kose, ali i količine sedih vlasi. Prikivanje sedih pramenovima opcija je samo ukoliko srebrne vlasi još nisu prekrile više od 50 odsto vaše kose.

Kako prikriti sedu kosu pramenovima?

Prikrivanje sede kose pramenovima – uputstvo za prirodne plavuše

Ako je vaša kosa plava, imate sreće. Frizeru će biti relativno lako da prikrije vaše sede, a pritom imate nekoliko stilova na raspolaganju. Možete se opredeliti za posvetljivanje kose za dve nijasne, potamnjivanje kose pramenovima za jednu nijansu ili za tanke pramenove.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@tmiemmipeltoniemi)

 

Prikrivanje sede kose pramenovima – uputstvo za tamnokose

Jedini način da ovo uspe jeste da se opredelite za pramenove u nekoliko boja i da, jednostavno, zaboravite na prirodan efekat. Za one kojima je prirodan izgled imperativ daleko bolje rešenje je da potpuno prekriju kosu farbom, bilo da izaberu jednu boju, bilo da se opredele za nijansiranje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Etiquette by Cecilia Macovei (@etiquettebyceciliamacovei)

 

Prikrivanje sede kose pramenovima – uputstvo za crvenokose

Ako ste crvenokosa, stilisti preporučuju da uradite nijansiranje polutrajnom farbom ili da jednostavno stavite preliv na kosu. Na taj način sede će ostati za nijansu svetlije od osnove, ali će se na prirodan i estetski efektan način stopiti za vašom prirodnom bojom kose. Izgledaćete kao da ste izvukle hiljade sitnih, sitnih pramenova.

 

​​Kako negovati sedu kosu sa pramenovima?

Kada jednom sede osvoje četvrtinu vašeg ukupnog volumena kose, morate im prilagoditi negu. U suprotnom, kosa će vam postati oštra i boja će se brzo ispirati.

Važno je da koristite šampone za očuvanje boje, jer na sedim vlasima ispiranje boje može da dovede do potpune promene nijasne. Tamni tonovi mogu da postanu zelenkasti ili sivkasti, a riđi tonovi žuti i narandžasti.

Da biste zadržale sjaj i mekoću kose, trebalo bi da koristite maske za kosu najmanje jednom nedeljno.

 

Koliko često treba izvlačiti pramenove na sedoj kosi?

Preporuka frizera je na svaka dva do četiri meseca, ne češće. Ako primetite da se pojavio veliki broj sedih pri izrastku, upotebite neki od sprejeva za neutralizaciju sedih pri korenu. Takođe, možete promeniti razdeljak il način na koji češljate kosu: sede se ne raspoređuju svuda ravnomerno, verovatno vam čitavi delovi kose nemaju nijednu sedu vlas.

 

iconogenic/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.