Razočarani ste bojom kose nakon farbanja: Šta možete da uradite

by | 4 septembra, 2023
Razočarani ste bojom kose nakon farbanja: prlepa žena crvene kose

Razočarani ste bojom kose nakon farbanja? Desilo se i nama – i to ne jednom. Nekad je bila kriva frizerka, a češće je pogrešna boja bila posledica eksperimentisanja. I kako rešiti problem?

Odlučili ste da promenite boju kose, ali nešto je krenulo po zlu i rezultat nije onakav kakvom ste se nadali. Ili ste se, posle mnogo sati provedenih u salonu, konačno pogledali u ogledalu i videli da boja uopšte nije onakva kakvu ste želeli i očekivali. I užasno ste razočarani… Ne paničite – udahnite duboko. Postoji način da sačuvate i kosu i rasploženje.

Razočarani ste bojom kose nakon farbanja: Prva pomoć

Ako ste razočarani bojom kose nakon farbanja, ovo su koraci koji vam mogu pomoći da što pre uklonite neželjenu boju.

Najvažnija stvar: bolje je ne eksperimentisati sa skidanjem boje kod kuće. Postoji rizik da se oslobodite ne samo nijanse, već i same kose ako pribegnete neproverenim, agresivnim metodama. Za radikalne promene, naravno, bolje je obratiti se profesionalcima u salonu. A u međuvremenu možete uraditi sledeće:

1# korak: operite kosu šamponom za dubinsko pranje nekoliko puta i obavezno napravite hranljivu, obnavljajuću ili hidratantnu masku.

2# korak: operite kosu toplom vodom koristeći duboko hidratantne ili hranljive proizvode za obnavljanje.

3# korak: Koristite peglu za kosu ili figaro za uvijanje da biste „isparili“ boju, ali zapamtite da to može da isuši kosu. Nakon takve „procedure” važna je kvalitetna nega.

Ako ste hteli da malo nijansirate svoju plavu kosu i dobili ste previše svetlu nijansu, neće biti teško ispraviti grešku. Ali ako je boja tamnija nego obično, onda domaće metode, nažalost, verovatno neće pomoći. Međutim, ako pokušate sve gore navedeno, boja može postati transparentnija. Budite oprezni, prethodni koraci mogu istaći neželjene bakarne i crvene tonove.

Ne eksperimentišite!

Korekciju neželjene boje treba prepustuti profesionalcu. Vraćanje prethodne boje najčešće neće biti moguće samo prilikom jedne posete salonu. Ako sami kupujete boju, u želji da prefarbate neželjenu boju kose, računajte na to da, u ogrmnom broju slučajeva, nećete dobiti nijansu kakva je na kutiji. Sve je mnogo komplikovanije…

Frizeri neželjenu boju uklanjaju posebnim preparatima. Neki od tih preparata su manje agresivni, a neki baš mogu oštetiti kosu. Zato se prethodno dobro informišite koje preparate koristi vaš frizer. Važno je uzeti u obzir da kvalitet kose nakon skidanja farbe definitivno neće postati bolji i biće potrebno vreme da se oporavi.

Maskiranje neželjenih tonova stajlingom

Svako neuspešno farbanje može se zamaskirati kovrdžama. A možete je sakupiti u rep ili napraviti punđu. Ravna kosa uvek će pokazati sve nesavršenosti.

Kad treba promeniti boju kose?

EdwardDerule/gettyimages.co.uk