La Petite Bob: Najmodernija kratka frizura za ulazak u 2024.

by | 28 novembra, 2023
petit bob

Savršena, dražesna ultrakratka frizura koja podseća na francuski šik? Petit bob, molim!

Što se tiče trenutnih trendova kada je kosa u pitanju, vanvremenska frizura koja nas je oduševljavala prošle godine ne ide nikuda. Međutim, postaje malo dražesnija. Ako je Le Petite Bob ikakva indikacija, barem.

Šta je La Petite Bob?

Setite se Linde Evangeliste devdesetih ili Lilly Alen 2023. godine. Njihove dražesne frizure su upravi ono što se naziva petit bobom. To je posebna vrsta tradicionalnog francuskog boba, naročito popularna devedestih – kraća i oskudnija. Ovakva ultrakratka verzija boba, obično praćena šiškama, odlično se slaže sa rolkama i beretkama – totalno francuski!

Kako je petit bob postao trend?

Dame koje su posegle za ovim trendom inspiraciju su našle u snažnom proboju francuskih uticaja u svet lepote i mode ove godine. A petit bob je najkraća varijanta francuskog boba koju možete da vidite igde na planeti. On je veoma šik,

Šta mu daje takvu privlačnost? Blaga zakrivljenost frizure koja izgleda kao da je navučena na lice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TOM SMITH (@tomsmithhd)

Kako napraviti petit bob?

Da biste postigle pun sjaj ove frizure morate ići iznad linije rasta kose. Kosa se najviše skraćuje na vratu, podšišava. Što kraću varijantu frizure izaberete to linija kose mora biti ravnija i morate se opredeliti za razdeljak na sredini. U suprotnom, izgubićete taj francuski utisak koji celom izgledu daje ton.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Loren Canby | Makeup Artist (@lorencanbymakeup)

Koje boje kose odgovaraju La Petite bobu?

Bukvalno sve! Petit bob odiše posebnim šikom kada ga nose tamnosmeđe ili crne devojke – to je naša prva asocijacija na Parižanke. Ipak, ukoliko volite svetlije nijanse, opredelite se za platnasto plavu, to takođe daje oštricu izgledu. Ili možete pomoći za trendovima i ofarbati se u bakar crvenu.

Nikola Spasenoski/gettyimages