Categories Lepota

5 najpopularnijih parfema svih vremena

Konstantno se  pojavljuju novi parfemi, ali veoma mali broj njih zasluži titulu “večnih” parfema. Ovakvi parfemi su poznati skoro svakoj dami, ako ih nisu imale u svojim kolekcijama, onda su sigurno posegle za testerima na policama u parfimerijama.

 

N°5 – Chanel

Ovo ste mogli i pretpostaviti. Bez obzira da li nam se svideo ili ne Chanel N°5 su zapamtile mnoge generacije. Coco Chanel je 1921. godine napravila ovu nezaboravnu mirisnu notu, ubacujući malo vanile, ruže i jasmina, jer je i sama tragala za „mirisom žene“. Vreme je pokazalo da je ova mirisna nota ostala pojam onoga što bi svaka žena želela da svojim parfemom postigne.

Shalimar – Guerlain

Nastao je 1925. godine, a njegov tvorac je Jacques Guerlain. Smatra se još jednim starim, ali klasičnim parfemom, svetao je i romantičan, sa dodatkom cveta irisa i vanile idealan je za dan. Ime mirisne note nastalo je prema drevnoj priči o caru koji je svoju ljubav prvi put video u Gardens of Shalimar (Vrtovima Shalimara).

 

L’Air du Temps – Nina Ricci

Kao i sve što je potpisano sa Nina Ricci i ovaj parfem  pokazuje romantičnu i najženstveniju stranu žene. Parfem je lansiram 1948. godine, posle Drugog svetskog rata, pa beli golubovi na poklopcu simbolizuje mir.

Centralno mesto zauzima mirisna nota karanfila, koja je ublažena notama ruže i jasmina. Zatim, kombinacija ljubičice i irisa sa drvenim notama kerdovine i sandalovine daje dovoljno reskosti, a finalni miris je postignut mošusom i amberom.

 

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA