Kako napraviti riblju kost: Detaljan vodič korak po korak

by | 15 maja, 2022

U nastavku vam otkrivamo kako napraviti riblju kost, na veoma jednostavan način.

Iako se čini veoma komplikovanim, zapravo frizura zvana riblja kost je veoma jednostavna. A pored toga što je ovaj stil veoma upečatljiv i neobičan, idealno je rešenje za „bad hair day“, kada nam je kosa neposlušna ili nije oprana.

Kako napraviti riblju kost?

1. Očešljajte kosu. Idealno bi bilo da kosa nije sveže oprana jer će vam biti lakše da napravite ovu frizuru. Skupite deblji pramen s vrha glave i podelite ga na tri dela. Uatim, skupljenu kosu pojelite na tri jednaka dela. Držite desni deo u desnoj ruci, levi u levoj ruci a srednji deo između palca i drugog prsta bilo koje ruke.

2. Ispletite nekoliko redova tradicionalne pletenice. Da biste započeli pletenicu, prekrstite desni deo preko srednjeg dela, a zatim ponovite ovaj potez levim delom. Pramenove pletite čvrsto, da se pletenica ne raspadne.

4. Nastavite s ovim tradicionalnim uzorkom pletenice, s tim da počnete u pletenicu unositi nove pramenove kose. Pre nego što prekrstite desni pramen preko srednjeg, skupite malo dodatne kose s desne strane glave i dodajte je ovom pramenu. Isto ponovite i sa levim pramenom. Pobrinite se za to da delovi kose koje dodajete budu otprilike jednake debljine.

Pročitajte i… 5 frizura kao stvorenih za leto

5. Ponavljajte dodavanje novih pramenova kose u postojeću pletenicu sve dok sva kosa ne bude u pletenici.

6. U zavisnosti od dužine kose, završite pletenjem klasične pletenice. Na dnu je učvrstite gumicom za kosu. Kako bi pletenica izgledala punije, nežno “odlepite” pojedine pramenove kose od temena za dodatni volumen.

Pogledajte i video u nastavku.

Priredila: Magda Dežđek za ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rswyczesane_official via Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.