Kako se rangiraju preparati za negu područja oko očiju – od lakših do teških?

by | 26 maja, 2022
preparati za negu područja oko očiju

Danas su preparati za negu područja oko očiju neizostavni u svakom neseseru. A ako ne možete da odlučite kojoj formi ovog preparata da date prednost, naš vodič pomoći će vam da razrešite nedoumicu.

Tretiranje okoloočne regije nekad je bilo ograničeno isključivo na kreme. No, danas je na tržištu mnogo različitih kozmetičkih formi. To nije „univerzalna veličina” koja odgovara apsolutno svima – izbor adekvatnog preparata za negu ovog područja prvenstveno zavisi od ličnih preferencija koje diktiraju da li ćete posegnuti za lakšim serumom ili gelom, u odnosu na težu kremu ili balzam. Svakako, područje oko očiju zahteva pažnju ne samo pre spavanja već i tokom dana. Zato razmislite o narednom scenariju – lagani serum pre podne i teži balzam po podne. Kako biste maksimalno iskoristili sve prednosti preparata za negu okoloočne regije, odaberite one koji pružaju različite benefite. No, ne odstupajte od pravila da najpre nanaesete lakši proizvod, te potom i onaj teži, koji će ga „fiksirati”. Evo kako se zapravo oni rangiraju, od lakih do teških…

Preparati za negu područja oko očiju: Na koji ćete se „osloniti“?

Serum

Uglavnom sadrži manje molekule, zahvaljujući čemu može da prodre u dublje slojeve kože, te da efikasno tretira specifične probleme.

Naš predlog: Clarins Double Serum Eye, koji primetno deluje na sve znakove starenja kože u predelu oko očiju – zaglađuje bore, ublažava tamne kolutove i otečenost, obnavlja, jača i štiti kožu okoloočne regije, dajući joj joj blistav i mladolik izgled.

Gel

Ako imate osetljivu kožu, ili ste skloni zapušenim porama, eksperti preporučuju upotrebu laganog gela ili formulacije na bazi vode.

Naš predlog: Collistar hidro-gel za kožu oko očiju koji hrani nežnu kožu ovog područja i otklanja znake umora. Zahvaljujući inovativnoj teksturi s efektom leda i revolucionarnim keramičkim aplikatorom, koji dodatno poboljšava dejstvo gela, trenutno umanjuje kesice, tamne kolutove i fine linije oko očiju, obezbeđujući blistaviji izgled ove regije.

PROČITAJTE I…Isprobali smo Foreo IRIS™ – beauty-tech aparat za područje oko očiju, i donosimo vam svoje utiske

Krema

Dovoljno blaga da ne iritira kožu, a dovoljno efikasneada zaštiti i hidrira kožu, te sanira različite probleme.

Naš predlog: Kiehl’s Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment gel-kremu protiv znakova starenja, koja deluje na sve četiri zone oko očiju – luk obrve, kapak, spoljašnji ugao i područje ispod oka, a vidljivo zaglađuje, učvršćuje, osvežava kožu područja oko očiju i smanjuje natečenost kapaka za zategnutiji i primetno mlađi izgled.

Balzam

Odlično je rešenje za izuzetno žednu kožu.

Naš predlog: Nuxe Crème Prodigieuse® Boost multikorektivni gel-balzam za područje oko očiju koji koriguje prve znake starenja na ovoj regiji (natečenost i tamne podočnjake), te pomaže u zaštiti osetljivog područja od spoljašnjih agresivnih uticaja.

lepotaizdravlje.rsHQuality Video/iStock via Getty Images, PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.