Često se suočavate sa povredama i oštećenjima kože? Evo koji proizvod uvek treba da imate pri ruci…

by | 17 septembra, 2021
proizvod

Ogrebotine, ujedi insekata, žuljevi, iritacije nakon medicinskih i kozmetičkih tretmana… Dermokozmetički brend La Roche-Posay ima rešenje za sve ove probleme – novi proizvod – Cicaplast B5 sprej.

Posekotine, ogrebotine, žuljevi, bolna i nadražena koža – problemi su koji nas prate tokom čitavog života, od najranijeg detinjstva do trećeg doba. Tradicionalni tretmani u vidu krema koje se direktno mažu nisu uvek adekvatno rešenje, jer mesto oštećenja može biti bolno na dodir i teško dostupno, uz rizik bakterijske kontaminacije. Imajući na umu ove izazove, dermokozmetički brend La Roche-Posay predstavio je novi proizvod – Cicaplast B5 sprej, koji se jednostavno i bezbedno nanosi, momentalno donoseći olakšanje bolnoj i oštećenoj koži.

PROIZVOD KOJI PODRŽAVA MIKROBIOM KOŽE

U pitanju je sprej koji ne isušuje kožu i formulisan je tako da održava ravnotežu  mikrobima, kolonije mikroorganizama koji prirodno žive na koži i utiču na njenu odbrambenu moć, jer istraživanja pokazuju da zdrav mikrobiom ubrzava proces zaceljenja, kontroliše zapaljenske procese i smanjuje rizik od infekcije. Ovaj novitet, ne samo što poseduje momentalno umirujuće dejstvo, već oslobađa od osećaja bola i nelagode, dok ujedno i regeneriše kožu. Klinički je dokazano da ublažava iritacije i fizičke manifestacije povreda i da popravlja funkciju kožne barijere za 53 odsto, i to samo sat vremena nakon nanošenja[1] . Takođe, utvrđeno je i da, za samo 15 minuta, smanjuje crvenilo za 24 odsto, suvoću za 40 odsto, kao i perutanje kože za 81 odsto.[2]

Pročitajte i… Kako sprečiti oštećenja kože ruku?

Foto: PR

#UVEKUZMENE

Cicaplast B5 sprej ne sadrži alkohol niti sastojke koji isušuju kožu. Namenjen je i deci i odraslima a, zbog hipoalergenih svojstava, pogodan je i za najosetljivije osobe. Lagane je teksture, potpuno nevidljiv, brzo se upija i ne ostavlja trag. Najveća prednost je to što se može naneti i na teško dostupna mesta zahvaljujući pumpici koji ga raspršuje na velikoj površini. Aplikacijom bez dodira oštećene kože smanjuje se i rizik od infekcije.

S obzirom na širok raspon povreda i oštećenja kože koje efikasno tretira, momentalno olakašanje koje pruža i činjenici da je namenjem svim generacijama, Cicaplast B5 sprej – zajedno sa umirujućom kremom Cicaplast Baume B5, koja je namenjena za obnovu osetljive kože nakon iritacija – predstavlja komplementarno rešenje i zaslužuje da postane sastavni deo svake kućne apoteke. Posebno može biti koristan majkama kao SOS rešenje za niz situacija – od pelenskog osipa i ujeda insekata do ogrebotina koje su sastavni deo odrastanja.

„SOS ormarić neophodan je u svakom domaćinstvu. Za saniranje povreda nastalih u kućnim uslovima, on treba da sadrži antiseptični sprej za dezinfekciju povreda i nekoliko sterilnih gaza i flaster. U slučaju lakših opekotina, oderotina, iritacija kože defititivno su neophodni preparati koji umiruju i obnavljaju kožu, a moja preporuka su proizvodi iz Cicaplast B5 linije,od kojih bih izdvojila Cicaplast B5 sprej i Cicaplast Baume B5 balzam,” istakla je dr Marta Terzić, specijalista dermatovenerologije.

[1] Testirano na 24 ispitanika na povredama podlaktice nakon 1,2 i 3 sata

[2] Testirano na 42 žene uzrasta od 24 do 63 godina sa hipersenzitivnom kožom

lepotaizdravlje.rs triocean/iStock via Getty Images