Makeup by Vanja: Ovo su osnovne četkice za oči…

Koje su osnovne četkice za šminkanje očiju objašnjava nam mejkap umetnica Vanja Radosavljević.

by | 11 juna, 2021

Četkice za oči veoma su važan deo mejkap alata, jer bez odgovarajuće četkice nemoguće je postići željeni efekat.

Piše: Vanja Radosavljević

S obzirom na to da smo prošle nedelje pričali o osnovnom priboru za ten, na današnjem „času“ tema su oči.

Danas na tržištu postoji „milion i jedna četkica“, u svim oblicima i veličinama. Iako je divno što nam je sve dostupno, nekima od nas je toliki izbor konfuzan. Izdvojila sam četiri osnovne četkice za oči sa kojima možete da postignete gotovo svaki mejkap, a potrudila sam se da odaberem drogerijske brendove.

  1. Četkica za blendanje: Najbitnija četkica za šminkanje očiju! Ako ćete da imate jednu četkicu za oči, neka to bude ova. Koristim razne brendove, a ova koju vidite u videu je Oriflame.
  2. Četkica za nanošenje senke na kapak: Ravna četkica se koristi za nanošenje senke na kapak i ispod obrva. To možete uraditi i prstima, ali ako, kao ja, volite duže nokte, četkica je neophodna. U videu sam koristila četkicu brenda Artdeco.
  3. Četkica za detalje ili ajlajner: Tanka mini četkica je odlična za ajlajner koji je u gelu ili ako nanosite tamne senke uz rub trepavica. U videu sam koristila Oriflame, ali ovakav tip četkice možete da nađete i u art radnjama (slikarske).
  4. Ravna četkica za donji kapak: Ovo je malo deblja ravna četkica kojom se sa lakoćom nanosi i blenda senka na donjem kapku. U videu sam koristila četkicu brenda Aura.

Kako koja četkica izgleda, pogledajte u videu.

Vanja makeup

Vaša makeup umetnica Vanja Radosavljević

Vanja se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko. Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i nekoliko ključnih proizvoda može napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs.

Marian Mun / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.