Upoznajte novi makeup trend: Halo eye

by | februar 15, 2021
novi makeup trend halo eye

Šminkanje je svojevrsna umetnost, a trendovi se smenjuju. Tu smo da vam predstavimo novi makeup trend Halo eye!

Kada je reč o šminkanju očiju, većina nas nekako je prigrlila smokey eyes, koji je već postao kultni trend. Uveliko smo ga usavršili, pa nam se put do njega sada čini kao hod po sigurnom terenu. Nema ni iznenađenja kada je krajnji rezultat u pitanju. No, nedavno je na mejkap sceni počela da se ističe još jedna tehnika za kontinuiranje kapaka, za koju mnogi tvrde da bi mogla da postane opasna konkurencija zadimljenom pogledu. Reč je o „halo eye“ stilu. (Pogledajte i: Dunja Jovanić savetuje kako da savladate tehniku „nude“ usana (video))

Šta je ključno za „halo eye“ look?

Fokus ovog looka zapravo je na metalik, sjajnim i šljokičastim nijansama koje se nanose na središte i gornjeg i donjeg kapka, dok se kontrast postiže tamnijim nijansama senki. One se nanose s unutrašnje i spoljašnje strane kapka, što doprinosi iluziji krupnijih i svetlijih očiju. (Pročitajte i: Antiaging makeup: Saveti za šminkanje u skladu s godinama)

Članak se nastavlja posle reklama

Kakav efekat „halo eye“ garantuje?

Sjajan, budniji i svežij izgled. Zbog toga je halo eye i postao novi makeup trend. (Otkirjte i: Makeup artist objašnjava: Kako šminkom postići savršen ten?)

Kako da postignete ovaj izgled?

To ćete najlakše učiniti ukoliko podelite kapke na ti dela – unutrašnji ugao, serdište i spoljašnji ugao. Poenta je postići oblik badema sa svake strane kapka, ali – umesto da prelazite iz svetle u tamne nijanse senki – idite obrnutim redom. Počnite s tamnom nijansom, na sredinu kapka nanesite onu svetliju, pa opet završite s tamnom. Ponovite isti postupak i na donjoj liniji trepavica. A da biste finiširali ovu priču, uz trepavice povucite tanku liniju olovkom, ili ajlajnerom, i ne zaboravite da dodate svoju omiljenu maskaru.

Da li je prigodan i za dan i za veče?

Apsolutno! Samo, povedite računa o nijansama senki pomoću kojih ćete ga kreirati. Za dnevna izdanja birajte nežnije opcije, a one intenzivnije sačuvajte za večernje lookove.

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsnovi makeup trend halo eye