Najlepše cveće za terasu: Kreirajte svoj sopstveni raj

by | maj 10, 2024
Najlepše cveće za terasu: Kreirajte svoj sopstveni raj

Ako to niste uradili dosad, krajnje je vreme da se pozabavite uređenjem terase, a cveć igra ključnu ulogu. A koje je najlepše cveće za terasu?

Srećnici koji imaju terasu, od nje mogu bukvalno da naprave rajski vrt, jer vrsta cveća koje se mogu gajiti na njoj ima bezbroj. Vaše je samo da izaberete one koje se vama najviše dopadaju i da vodite računa o njima.

Ovo je najlepše cveće za terasu

1. Muškatle

Ovo je jedna od najboljih opcija za ulepšavanje terase. To je izdržljiva biljka sa crvenim, žutim i narandžastim cvetovima koju možete videti na većini terasa. Muškatle su vrlo lake za održavanje, samo ih redovno zalivajte (tokom vrelih meseci i po dva puta dnevno!). Đubrenje jednom u dve nedelje đubrivima koja sadrže kalijum ili magnezijum pomoći će ovoj biljci da raste brže i bude jača.

2. Jasmin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nees Pachu (@neespachu)

U pitanju je višegodišnji grm koji može narasti do 5 stopa u visinu kada dostigne zrelost, tako da to treba uzeti u obzir ako želite da gajite jasmin. Njegov opojni miris je nezamenljiv.

3. Kadifa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deivis (@mullerdeivis)

Kadifa se lako uzgaja i ima dugu sezonu cvetanja. Ona privlači leptire i druge oprašivače, što znači da nije samo lepa već i izuzetno korisna biljka. Osim toga, kadifa odbija štetočine kao što su nematode, komarci, gljivice i lisne uši.

 4. Bugenvilija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Юлия (@kapinus_bougainvillea)

Bugenvilija je cvetna biljka koja potiče iz tropskih regiona Južne Amerike. Naraste do 2,5 metara u visinu, a cvetovi su joj različitih boja, uključujući crvenu, ružičastu i žutu. Ova brzorastuća biljka može se posaditi na bilo kom sunčanom području, a idealna je za terasu.

5. Hibiskus

 

View this post on Instagram

 

A post shared by たんし (@tanshi1223)

Hibiskus je cvetna biljka poreklom iz Kine. Raste kao jednogodišnji ili višegodišnji grm i može dostići do 3 metra visine. Mahom se gaji crveni hibiskus ili pink hibiskus, ali i beli baš lepo izgleda na terasi.

6. Ukrasna kopriva

Ukrasna biljka je vrlo popularna biljka za gajenje i unutra i na terasi. U pitanju je prelepa višegodišnja biljka koja nije previše zahtevna, samo je redovno zalivajte i povremeno prihranjujte.

Kako IKEA nameštaj pretvoriti u dizajnerski komad?

Isa Long/shutterstock.com