Top destinacije u Grčkoj za letovanje 2024.

by | februar 27, 2024
Top destinacije u Grčkoj za letovanje 2024; zaljubljeni par na grčkom ostrvu

Sunčana ostrva, drevni gradovi, čista voda, božanska hrana – to je Grčka. Koje su top destinacije u Grčkoj za letovanje 2024?

Grčka je uvek bila omiljena destinacija za letovanje i tako će i ostati. Bez obzira na to da li želite da posetite jedno od hiljadu ostrva, obilazite klasične destinacije na kopnu ili se divite Akropolju u Atini, sigurno nećete pogrešiti. A mi smo izdvoji leke od top destinacija koje možete posetiti ovog leta.

Top destinacije u Grčkoj za letovanje 2024: Koju god da odaberete, odlično ćete se provesti

Krf leto 2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Corfu (@visitcorfu_gr)

Na severu Jonskog mora, smešten je veličanstveni Krf. Jedan od najlepših i najpopularnijih destinacija u Grčkoj koju možete posetiti ovog leta. Osim prelepih plaža, ovo ostrvo krase i romantična sela koja vredi obiće. Grad Krf je posebna priča. Tamo zaista ima šta da se vidi, a o gastronomiji i da ne pričamo. Ako se odlučite za ovu destinaciju, čekaju vas prelepe palate, venecijanske tvrđave, muzeji…

Halkidiki leto 2024.

Dom planine Atos, jedna je od omiljenih grčkih destinacija za letovanje 2024. Halkidiki krase šume i prelepe peščane uvale, a posetiocimi mogu da posete i čuvena arheološka nalazišta  uključujući mesto Stagira, gde se rodio čuveni grči filozof Aristotel.

Skopelos leto 2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Skiathos (@visit_skiathos)

Čuveni film Mamma Mia sniman je na Skopelosu, i to je ovo mesto stavilo na vrh top liste romantičnih destinacija.

Krit leto 2024.

Krit je takođe jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje. Grad Hanja, na severozapadnoj obali, ima venecijansku luku koja je sagrađena u 14. veku i svetionik izgrađen nekoliko vekova kasnije. Ako odaberete Krit za letovanje 2024, obavezno posetite palatu Knosos, čuveni lavirint kralja Minosa i ostatke grada Eleuterne.

Milos leto 2024.

Ostrvo Milos krasi neverovatan pejzaž i prelep plaže. A zalazak sunca parira čuvenom zalasku sa Santorinija. Na ostrvu se nalazi i venecijanska tvrđava iz 13. veka.

Hidra leto 2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hydra Island Greece (@hydra_greece)

Na malenom ostrvu Hidra legendarni Leonard Koen upoznao je svoju muzu Marien. Glavna luka jedini je grad, nema automobila (samo konji, magarci i vodeni taksiji). Ostvrcetom se širi opojni miris četinara.

Zakintos leto 2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zakynthos (@zakynthos.official)

Jedno od jonskih ostrva, Zakintos ima sve što je potrebno za savršeno letovanje. Savršene plaže, fenomenalnu hranu i divne domaćine.

zstockphotos/gettyimages.co.uk