Sladoled kao doručak?! Ima svojih prednosti

by | 4 marta, 2017

Ispitanici su morali da pojedu sladoled odmah nakon buđenja, a zatim da vežbaju svoj mozak na kompjuterskom programu…

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

DORUČAK je najvažniji obrok u danu.

Uvek vam ističemo kako nipošto ne biste smeli da preskačete doručak. Uz pravilni odabir namirnica, doručak je vaše gorivo za obavljanje svih obaveza koje vas čekaju u tom danu.
Iako verojatno nikada niste razmišljali o tome da jedete sladoled za doručak, japanski naučnici su otkrili kako jedan od omiljenijih prehrambenih proizvoda poboljšava budnost i mentalnu učinkovitost kod ljudi, te su priložili dokaze svojim tvrdnjama.
Kako je izgledao ovaj neobičan eksperiment, pogledajte na sledećoj strani…

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

Ispitanici su morali da pojedu sladoled odmah nakon buđenja, a zatim da vežbaju svoj mozak na kompjuterskom programu. Pogađajte, kod onih koji su konzumirali sladoled, zabeležena je brža reakcija.
Takođe, zabeležena je i veća budnost, koja nije imala previše povezanosti s hladnoćom same poslastice. Naime, eksperiment je ponovljen s hladnom vodom, ali „osećaji budnosti“ nakon nje bile su i dalje manje nego kada su ispitanici započeli dan sa sladoledom.
Ali šta kažu nutricionisti – pogledajte na sledećoj strani…

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

Naravno, ovdje postoji i druga strana priče, koju ističu nutricionisti, koji nipošto ne savetuju zamenu kvalitetnog doručka desertom, i iako nam to nije nimalo lako, moramo priznati kako svakako imaju pravo.
No, ponekad možemo napraviti izuzetak, zar ne?
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: