Lepa svaki dan: Letnje beauty prečice koje štede vreme

by | jul 17, 2019

Leto je period kada svi želimo da što više uživamo napolju, da se manemo fena i ostalih stvari koje opterećuju a da izgledamo dobro. Tipično ženski, rekla bih – želimo sve! 

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

I, odmah da kažem, nije to nemoguće uopšte, samo treba primeniti par trikova za svaki segment lepote koji čini da se osećamo dobro:

1. Kosa –  ono što nas leti najviše maltretira jer je vruće: stilizovati je, naporno je nositi je puštenu ( a opet tako lepo ) a leto zahteva i češće pranje. Ipak, odličan je period da se kosa oporavi od fena, a da ipak izgledate odlično ako radite na ovaj način: operate kosu i nabavite neki dobar proizvod koji se koristi i na mokru i ns suvu kosu, a daje joj dodatni sjaj i negu koja je potrebna uvek kada se kosa ne fenira. Pustite da se prosuši na vazduhu malo i da upije tu negu (ja koristim Kerastase Reflection ulje) pa prosušite samo koren zbog volumena i manjeg prljanja kose, bukvalno za 2 minuta ono što se nije samo osušilo. Upletite kosu u pletenice, pužić ili uvijte na traku ako želite raskošne lokne. Trik je da kosa ne bude skroz mokra, već prosušena većim delom na vazduhu, sa suvim korenom. Prespavajte sa tim i ujutru je samo rastresite, pa po potrebi dodajte malo praha za volumen u koren ili još malo ulja na krajeve. Ukosnice i razne lepe trake su takođe odlični letnji saveznici lepote jer za čas omoguće da izgledate uredno i lepo.

2. Šminka – na 30+ stepeni nikad ne deluje kao nešto za čim žudimo, ali je neophodno posebno ukoliko odlazite na posao, ma koliko da ste prirodno lepi. Pored onih standardnih prečica koje zaista umeju da spase stvar leti (svilene trepavice npr.) odličnim za svakodnevno (ne)šminkanje su se pokazale i kreme za samotamnjenje koje daju zdraviji izgled i oslobađaju potrebe za korišćenjem tečnog pudera ako imate čist ten. Praktična su i krem i tečna rumenila koja se mogu koristiti na očima, usnama i licu i postojane olovke za obrve koje odolevaju svakom znojenju. Moj spas prethodnih leta su bile svilene trepavice koje su moju rutinu šminkanja svodile na bukvalno 5 minuta jer su toliko lepe da je sva dodatna šminka oka nepotrebna.

Bride inspired look: Toliko precizan, nežan i ženstven.

3. Nokti – bez daljnjeg imaju zauvek moj glas za trajni lak. Iako ga neke žene ne vole, jer zahteva investiciju vremena (sat vremena max) i para, neizmerno pomažu u tome da uvek budete uredni i ne mislite o tome da li ćete se okupati 5 puta na dan, oštetiti ih u patikama ili prati sudove.

4. Garderoba – Haljine. Zaista ne znam šta bih leti rekla sem – haljine. U jednom potezu, bez uklapanja detalja , najprijatniji letnji komad je haljina. Koji god da je stil i model koji vama odgovara.

5. Hrana i piće – jer je meni leti nezamislivo da kuvam nešto ( a sudeći po tome koliko to često radim, mislim da mi je uvek leto ), volim da u frižideru uvek imam sve sastojke za salatu, pesto sos, tunu, voće i neku varijantu detox vode sa dodacima bobica, mentom, krastavcima – nečeg osvežavajućeg. Bukvano mi treba 5 minuta da spremim nešto i da ne gubim vreme.

Ne znam za vas ali meni leto izaziva podeljene emocije u vidu: želim da se sredim da izgledam divno po ovom divnom vremenu i onog – jao, kako je toplo mrzi me, ili želje da idem svuda i one potajne da malo padne kiša pa da samo gledam film kod kuće bez griže savesti. Kako bilo, znam samo jedno a to je da prečice uvek dobro dođu i da sve koje smislite da vam oslobode vreme i održe dobar osećaj, zlata vrede! 

Lepa svaki dan: Da li zaista koristite sve čari leta?

Lepa svaki dan: Najbolji savet za pokretanje koji sam ikad čula

LEPA SVAKI DAN: 5 navika koje loše utiču na kožu

 

Tagovi:

top