Da! Ovo je jedan od najlepših barova koje smo videli (FOTO)

by | 25 avgusta, 2017

Legenda kaže kako je čovek po imenu Xoroi, potpuno nepoznatog porekla, jednog dana pronašao svoje sklonište u špilji na litici. Nedugo nakon toga, iz obližnjeg naselja koje je često pod opsadom pljačkaša, nestala je mlada žena kojoj je udaja visila nad vratom. Prolazili su meseci, pa i godine, a traga joj nije bilo. Tada, jednog zimskog dana, sneg je prekrio ostrvo, a u snegu su se pojavili tragovi stopala.

Pogledajte galeriju…

Četa naoružanih muškaraca krenula je za tragovima koji su ih odveli skroz do špilje na litici, gde ih je dočekao neočekivani prizor. U skloništu tik do mora pronašli su muškarca, ženu i njihova tri sina. Bespomoćan, Xoroi se bacio u more, a najstariji sin je skočio za njim. Misteriju njegovog života je tako progutalo more, a neutešnu ženu i njena dva sina muškarci su odveli natrag u Alaior, gde su nastavili svoje živote.

Pročitajte i… Putopis iz Sicilije: Zemlja vrele krvi

Priča je ovo na kojoj počiva jedno zaista spektakularno mesto. Bacite li oko na lokaciju po imenu Cova d`en Xoroi, Instagram će izbaciti na stotine fotografija okinutih oko prekrasnog bara u pogađajte, špilji na litici. Cova d’en Xoroi se nalazi na južnoj obali ostrva Minorka, iznad kristalno plavog Mediterana i u blizini gradića Cala en Porter. Bar je uređen u tipičnom mediteranskom stilu, s drvetom i belim platnom koje stvara hladovinu, a dah oduzima upravo svojom jedinstvenom pozicijom. Tokom dana se u impresivnoj špilji s nenadmašnim pogledom ispijaju aperitivi, zalazak sunca se s nestrpljenjem iščekuje, a s dolaskom noći Cova d’en Xoroi zablješti posebnim sjajem i pretvara se u zabavni noćni bar. S obzirom na to da nam leto curi kroz prste, koristimo svaku priliku da još samo malo dalje zadržimo to slatko, opojno, letnje stanje uma. Fotografije Cova d`en Xoroi nam u tom naumu itekako pomaže.
Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.