Šta rade žene, koje uspevaju da izađu na kraj sa stresom? Evo odgovora…

by | 17 maja, 2017

Da biste uspele da sa stresom izađete na kraj, savladajte makar jedan od ovih sedam saveta. Provereno deluju.

Foto: Pixabay

Razmislite pre nego što reagujete: Pre no što odgovorite na nečiji pasivno-agresivni mejl ili nastup, napravite krug po kući, kancelariji ili oko zgrade. Reagujte sa zadrškom.

Ne zaboravite da dišete: Kada stres nastupi, ljudi ne misle na svoje disanje, a to je ključno – duboko udahnite, zadržite dah dve sekunde, zatim izdahnite. Ponovite deset puta.

Naučite reč „ne“: Prihvatanje svih predloga i obaveza je siguran put za preopterećenost. Postavite prioritete i delujte u skladu sa tim, jer nije realno da očekujete da na sve izazove odgovorite kako treba. Zato spustite kriterijume i očekivanja.

Niko nije savršen: Greške su dozvoljene. Priznajte ih i nastavite dalje.

Izduvni ventili: Teretana, šoping, trčanje, gledanje serija, pričanje telefon s najboljom prijateljicom, kuvanje… Time se stres oslobađa i to uvek radite kad ste pod pritiskom. Osim posla i obaveza, važne su i slobodne aktivnosti da biste kasnije bile produktivne.

Organizacija je ključna: Izbegnite nepotreban stres, kada znate šta vas čeka – pripremite se. Ovo se odnosi na bitne I manje bitne stvari, poput spremanja odeću za ujutru, hrane, ključeva od kola….

Važan je kvalitetan san: Stres ne možete da zaobiđete ako spavate pet sati! Telo mora da se kvalitetno odmori.

Pročitajte i… Par pametnih pokreta i misli i recite ćao, ćao stresu!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.