Šta za večeru? Brza miso supa s povrćem, nudlama i tofuom

by | 7 oktobra, 2021
miso supa

Miso supa može da se pripremi veoma brzo, a za pripremu je dovoljno svega nekoliko sastojaka, od kojih je osnovna, naravno, miso pasta. Supu nadogradite povrćem, nudlama i tofuom (a može i jajima i/ili komadićima mesa) i dobićete bogatu, izbalansiranu večeru.

Recept za miso supu s povrćem, nudlama i tofuom

Potrebno (za 5 porcija):
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sitno iseckanog đumbira
  • 1 kašika sitno iseckanog belog luka
  • 2 kašike bele miso paste
  • 200 g bok čoja, blitve ili zelja
  • 2 kašike šoju ili tamari sosa
  • ¼ kašičice morske soli
  • 200 g nudli ili druge testenine po izboru
  • 400 g tvrdog tofu sira, oceđenog i isečenog na kockice
  • 250 g izrendane šargarepe
  • 5 kokošijih (jedno po porciji) ili 15 prepeličijih (3 po porciji) jaja
  • opciono: pečeno ili kuvano meso po izboru iseckano na kockice
Priprema miso supe:

Zagrejte kašiku ulja u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi, a potom dodajte beli luk i đumbir. Dinstajte uz stalno mešanje otprilike 30 sekundi. Ulijte 1,2 l vode, poklopite i sačekajte da tečnost proključa. Potom dodajte bok čoj ili drugo zeleno povrće, šoju sos, so i nudle pa kuvajte dok povrće ne omekša te postane svetlije boje, oko 2 minuta. Sklonite s ringle pa u supu umešajte i miso pastu, koju ste prethodno u posebnoj činijici razmutili s pola kutlače vruće supe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmina Ubiparip (@jasmina.ubiparip)

Priprema tofu sira:

Dok se supa kuva, zagrejte preostalu kašiku ulja u većem tiganju na umerenoj temperaturi. Ubacite tofu i propržite ga, uz povremeno mešanje, dok ne porumeni sa svih strana (oko 5 minuta). Izvadite tofu iz tiganja i stavite ga na tanjir čije je dno obloženo kuhinjskim ubrusom, kako bi se upio višak masnoće.

Finiširajte večeru:

Vrelu supu uspite u posudice, pa u svaku posudu dodajte zeleniš koji se kuvao sa supom, narendanu svežu šargarepu, kockice tofua, jaje i, po želji, komadiće mesa. Jedite toplo.

Pročitajte i… Beleške iz kuhinje: Miso supa za doručak – obavezno probajte a evo i zašto

Lisovskaya / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.