Ukusni „oblaci“ za lepše jutro: Proteinske palačinke

by | 9 oktobra, 2020

Napravite veliku smesu za ove proteinske palačinke i moći ćete da uživate u  ovoj mekanoj poslastici koji se tope u ustima kad god vas želja za hranom savlada – čak i ako je ponoć.

Sa svojom mekanom „pufnastom“ teksturom u obliku oblaka i mogućnošću da u njih dodate bilo šta što želite, palačinke predstavljaju gotovo savršenu haranu za doručak. Ali one, priznajemo, imaju jednu manu, rafinirani ugljeni hidrati i dodani šećer u njima mogu dovesti do velikog pada energije i ostaviti vas na cedilu pred svim obavezama koje imate za taj dan.

Mi vam danas zato donosimo recepta za proteinske palačinke koje će uraditi upravo suprotno, one će vam podići energiju i spremiti za dan. (Pročitaj: Garantovano popravlja raspoloženje – ukusna čorbica od pečuraka)

Naime, po jednoj nedavno obavljenoj studiji, bolje je da ih konzumirate za doručak nego za ručak i večeru, jer će proteini u njima učiniti da se osećate siti brže i tokom dužeg vremenskog perioda.

Doručak koji obiluje hranom sa visokim sadržajem proteina i hranom koja ima nisku vrednost glikemijskog indeksa (ovsene pahuljice) utiče na dobijanje energije, dok vas proteinski prah, koji je deo ovog recepta, čini sitim.

Proteinske palačinke

Evo šta vam je sve potrebno za ove proteinske palačinke koje ćete obožavati:

1 porcija (5 do 6 palačinki)

Vreme pripreme: 10 minuta

Vreme spremanja: 10 minuta

Sastojci:

Za suvu mešavinu:

90 grama ovsenih pahuljica
170 grama integralnog pšeničnog brašna
75 grama proteinkog praha
20 grama maslaca u prahu (po želji)
1 kašika smeđeg šećera
1 kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli

Za palačinke:

250 mililitara mleka
1 jaje
Puter ili ulje kako biste podmazali tiganj

Uputstva:

Za suvu mešavinu:

U blenderu izmiksajte ovsena pahuljice dok ne dobijete teksturu brašna.

Umutite ovseno brašno sa ostatkom suvih sastojaka dok se ravnomerno ne sjedini.

Za palačinke:

Za jednu porciju umutite suvu mešavinu sa mlekom i jajetom dok se ne sjedine.

Zagrejte puter ili ulje u velikom tiganju na srednjoj toploti. U vruću tepsiju sipajte testo. Pecite 2-3 minuta ili dok ne počnu da se stvaraju mali mehurići. (Pročitaj: Brzo se pravi, a još brže pojede – lava kolač od crne čokolade)

Okrenite i pecite 2 minuta na drugoj strani.

Servirajte sa voćem, čokoladnim mrvicama, medom ili bilo kojim drugim prelivom koji volite.

Prijatno!

lepotaizdravlje.rsShape

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.