Pažnja! 5 stilskih grešaka koje pravite svakog dana

by | 5 novembra, 2022
stilske greške koje pravimo svakog dana

Stilske greške prave svi: zvezde, čak i stilisti. Zato, nemojte da vas čudi što ste i same podložne lošim modnim potezima. Ove stilske greške pravimo svakog dana – prepoznajte ih i prestanite da ih ponavljate!

 

Stilske greške koje pravimo svakog dana

 

Gležnjače i mini suknja

Ako niste supermodel, ova kombinacija je fatalna greška, jer skraćuje noge i čini ih vizuelno manje privlačnim.

Kada sledeći put posegnete za gležnjačama i mini suknjom, onda se postarajte da obučete hulahopke koje su iste boje kao cipele.  Ova tehnika će učiniti noge dužim i vitkijim. I zaboravite na kombinaciju „bele cipele + crne hulahopke“ ako ne želite da izgledate jeftino i bezobrazno.

 

Nosite hulahopke boje noge (i to preplanule)

Da se ​​razumemo: hulahopke boje kože su, u principu, stvar koja je odavno otpisana: demode i neukusna. Savetujemo vam da zauvek zaboravite na njihovo postojanje. Večernje i koktel haljine se uglavnom ne nose uz hulahopke, a kancelarijski kompleti će izgledati odlično uz crne čarape.

Posebna kategorija stilskih grešaka su hulahopke sa efektom preplanule kože. Da se ​​razumemo: „Preplanule“ noge i snežno bele ruke odmah će vas izdati kao ljubitelja smeđih čarapa. Ovo izgleda stvarno čudno!

 

Uvlačenje farmerki u čizme

Prošlo je vreme kada je bilo uobičajeno da se farmerke uguraju u čizme. U početku je ovaj fenomen imao praktičnu funkciju, a ne estetsku. Možda je u čizmama i farmerkama zaista toplije, ali ova kombinacija izgleda, iskreno,  ružno.

Naš savet je elementarno pravilo: ne nosite duboke čizme i farmerke u isto vreme. Čizme odlično stoje uz midi suknje, dok teksas pantalone odlično stoje uz patike, pumpe, gležnjače, mokasinke, čizme itd.

 

Birate torbu koja odgovara vašim cipelama

Skrupulozan odnos prema kombinaciji boja je, naravno, važna stvar. Ovo u vama otkriva osobu, iako odgovornu, otpuno lišenu mašte i želje za eksperimentisanjem. Smeđa torba i braon cipele, crni ranac i crne patike – kakva dosada!

Naravno, dodatke treba kombinovati jedne sa drugima, ali ne po nijansi, već prema opštem raspoloženju i stilu. U ovom slučaju moguće je delimično podudaranje u boji dodataka ili nekih detalja.

 

Podvijene uske farmerke

Farmerke preklopljene harmonikom na gležnju, u kombinaciji sa bilo kojim cipelama, izgledaju neestetski i neuredno. Osim toga, ako birate predugačke pantalone, postoji velika verovatnoća da ćete narušiti proporcije: gde su vam gležnjevi, gde su kolena, niko neće razabrati.

Naš savet: birajte skraćene modele, modele koji odgovaraju vašoj visini.

katiafonti/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.