Ravne cipele koje ćemo nositi ovog proleća i leta

by | februar 8, 2024
ravne cipele za proleće i leto 2024

Iako se štikle vraćaju i dalje postoje trendi ravne cipele za proleće i leto 2024. Baletanke, ravne Meri Džejn… Skrolujte za ostatak!

O, da, 2024. donosi jedan veliki zaokret kada je u pitanju obuća! Još od 2020. godine kada nas je pandemija strpala u domove i podsetila zašto cenimo udobnost, ravna obuća bila je dominantna na ulicama. Najpre smo nosile patike uz bukvalno sve. Miniće, maksi suknje, na posao… Onda smo rešile da sve patike zamenimo Adidas Sambasom  ili klasičnim belim patikama. Nakon toga stigao je tihi luksuz i old money i totalno smo poludele za mokasinama. Sećate se? Prošle godine mokasine su bile na svom vrhuncu.

Ali, iste te godine lagano su se uvukle nazad u naše živote štikle. Najpre kao kitten heels, pa onda kao sandal cipele, pa u obliku kožnih čizama do kolena koje tako podsećaju na sedamdesete. I verovale ili ne – većina prolećnih i letnjih trendova biće posvećeni štiklama, a najveći modni brendovi su čak i mokasinama dodali potpetice. Iako će štikle početi da se bore za presto, to ne znači da ravna obuća posustaje. Možda najveći shoe trend ove godine ima ravan đon. Pogađate? Baletanke, naravno! Ali, da li su oni jedina ravna obuća koju ćemo moći da nosimo tokom 2024. ako mislimo da izgledamo trendi?

Ravne cipele za proleće 2024.

 

Baletanke u jarkoj boji ili dezenu

Oh, baletanke se ovoga proleća ne nose samo u braon ili u crnoj boji, naprotiv! Kako je cherry red jedna od najtraženijih boja, tako će crvena obuća vladati scenom kao savršeni akcenat. Takođe, dobra i trendi opcija su baletanke u leopard dezenu.

Mrežaste baletanke

Mrežaste baletanke počeli su kao skromniji trend, sa samo nekoliko odabranih brendova koji nude ovaj stil. Zahvaljujući dizajnerima kao što je The Row, baletanke pravljene od prozirnih i mrežastih materijala su postale  cipela trenutka i postaju sve popularnije kako godina odmiče.

Meri Džejn baletanke

Meri Džejn su nam vratile u igru cipele sa kaišićima i nastavljamo da ih nosimo i tokom proleća 2024. Samo, ovoga puta to su ravne cipele sa špicastim vrhom. Ako možete da ih iskombinujete sa upadljivim čarapama – već ste savladale tajnu street stylea.

Bajkerske čizme

Kako potpuno edgy alternativa svim onim metalik štiklama, sandal cipelama i elegantnim kitten heels, javljaju se potpuno neočekivane bajkerske čizme. Uz mini ili midi suknje, čipkane haljine, šortseve – svakom autfitu može da doda oštricu. Nosićemo ih dok god temperature dozvole.

Taryn Eliot/Pexels