Nova ekološka inicijativa iz kompanije Nike – Move to Zero!

Oduševljeni smo novom Nike inicijativom koja se zalaže za nula otpada i nula emisije ugljenika!

by | 9 jula, 2021

Move to Zero ilustruje NIKE-ovu posvećenost održivosti: nula otpada i nula emisije ugljenika. Ova dizajnom zaokružena filozofija, usredsređena na stvaranje inovativnih proizvoda sa najmanjim mogućim uticajem na životnu sredinu, sastoji se od pretvaranja proizvodnog otpada u nove materijale. Cilj je da se efikasno umanji otpad i emisija ugljenika – što donosi pozitivan uticaj na životnu sredinu i budućnost planete.

Move to Zero: Kako je sve počelo

Pre nešto više od godinu dana NIKE je najavio inicijativu Move to Zero, kao vrhunac decenijskog napora unapređenja održivosti, odnosno poboljšanje ekološkog uticaja njihovih proizvoda. U tom trenutku Move to Zero je bilo svojevrsno davanje obećanja o budućoj posvećenosti kompanije i dodatnom pozicioniranju brenda NIKE kao katalizatora promena. (Pročitajte i… Čuvene Nike Air Max patike u novom ruhu!)

Održivost kao put u budućnost

Kompanija NIKE je inicijativom Move to Zero uvela inovaciju u unapređenje dizajna sportskih proizvoda. Stavljen je i naglasak na skaliranje održivih materijala u izradi NIKE proizvoda. U proizvodnju je u još većoj meri uvedena upotreba recikliranog poliestera, u čijoj se osnovi nalaze reciklirane plastične boce. Tako je od 2010. godine sedam i po milijardi boca vode ili plastičnih boca sa deponija preusmereno u proizvodnju. One su preradom postale reciklirani poliester, koji od neželjenog otpada postaje odeća poput NBA dresa ili fudbalskog dresa.

Šta donosi kolekcija Space Hippie

Debitujući početkom 2020. godine, kolekcija Space Hippie je predvodila NIKE mantru Move to Zero, predstavljajući nove modele koji ostavljaju najniži trag emisije ugljenika u istoriji brenda. Sa svakom patikom izrađenom od otprilike 25-50 procenata recikliranog otpada, bilo je samo pitanje vremena kada će se revolucionarni koncept naći i na našim najdražim siluetama. Na NIKE sajtu potražite potpuno novu kolekciju Reciklirani materijali, i pogledajte kako se održive inovacije susreću sa ikonama NIKE dizajna.

Posetite radnje The Spot u Beogradu i Novom Sadu ili kliknite na online shop i odaberite neke od NIKE modela inspirisanim inicijativom Move to Zero.

Pročitajte i… Kakve patike nosimo ovog leta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.