Jakne i kaputi koji vizuelno skraćuju noge

by | 20 novembra, 2023
Jakne i kaputi koji vizuelno skraćuju noge: devojka u jakni koja vizuelno skraćuju noge

Ako želite da vam noge izgledaju duže, obratite pažnju na zimsku odeću, jer jakne i kaputi, tačnije neki modeli vizuelno skraćuju noge.

Jakne, kabanice, bunde i kaputi glavni su deo zimske garderobe koji treba pažljivo birati, naročito ako želite da vizuelno produžite noge.  Zato izbegavajte sledeće modele kako vam ne bi vizuelno skratili noge.

Jakne i kaputi koje treba izbegavati ako želite da vam noge izgledaju duže

Štepana jakna ispod kolena

Duga i prevelika zimska štepana jakna deluje udobno i toplo. I ispod nje možete obući džemper ili omiljenu duksericu. Međutim, uvek izgleda vrećasto, a zbog svoje maksi dužine takav komad odeće sakriva i noge, vizuelno ih čineći kraćim. Iako je ovo ultra moderan trend, nije pogodan za niske devojke. Umesto toga, birajte jaknu midi dužine koja ima kaiš koji će naglasiti struk i izdužiti siluetu.

Kratka, debela jakna

Pored toga što deblja jakna otežava kretanje, ona takođe čini da izgledate kao da imate nekoliko kilograma viška i vizuelno skraćuje noge. Šta tražiti kao alternativu? Birajte moderne bomber jakne koje naglašavaju žensku figuru.

Maksi bunda

Bez sumnje, ove bunde (kaputi) deluju impresivno, a, nažalost, vizuelno skraćuju noge. Zbog dužine do gležnjeva, noge deluju šire i kraće. Osim toga, u ovim bundama svi izgledaju kao da imaju nekoliko kilograma viška, pa i o tome treba voditi računa. Ako želite udoban i topao kaput, umesto ovog modela birajte teddy kaput dužine ispod kolena. On će izdužiti siluetu. I u njemu ćete izgledati skupo.

Krop jakna s horizontalnim šavovima

Horizontalne linije na odeći čine da ivizuelno izgledate deblje i ujedno vizuelno skraćuju noge. Dakle, ako želite da vam noge izgledaju duže, umseto kratke krop jakne s horizontalnim šavovima, odaberite avijatičarsku jaknu koja je popularna već nekoliko sezona unazad.

Krupni dezeni

U dizajnerskim kolekcijama i dalje se pojavljuju neobični i privlačni dezeni, ali sa njima treba biti oprezan. Krupne šare na jaknama i kaputima mogu vizuelno skratiti noge. Osim toga, jednostavni dezeni deluju elegantnije.

 

Jun/gettyimages.co.uk