Brijanje bikini zone: Ovako ćete imati besprekorno glatku kožu bez uraslih dlačica

by | 25 maja, 2023
Brijanje bikini zone

Ako imate utisak da ne možete u potpunosti da uklonite dlačice ili vam prebrzo narastu, pogledajte ove savete za brijanje bikini zone.

Počnimo sa jednim velikim upozorenjem: da li ćete se ili ne odlučiti da uklonite dlačice u intimnoj regiji je u potpunosti na vama. Ali u slučaju da je to vaš izbor, a često se mučite sa iritacijama i neravnomernim brijanjem, ovi trikovi će vam pomoći.

Brijanje bikini zone: Ovako ćete imati besprekorno glatku kožu bez uraslih dlačica

Skratite dlačice

Ako su vaše dlačice u intimnoj regiji dugačke, možda je najbolje da počnete sa njihovim skraćivanjem, pre brijanja. Uz ovaj korak sprečićete da se vaš brijač začepi dlačicama i olakšati brijanje.

Piling intimne regije

Nakon tuširanja, poželjno je da uradite piling intimne regije na mokroj koži. Na ovaj način ćete ukloniti mrtve ćelije kože koje često izazivaju urasle dlake. Takođe omogućićete brijaču da dopre još niže za savršeno glatku kožu.

Za uklanjanje mrtvih ćelija kože možete koristiti nežni fizički piling ili jednostavno masirajte kružnim pokretima ovu regiju vlažnim peškirićem.

Oštar brijač

Da biste bili sigurni da nećete izazvati iritacije i da će rezultat biti superglatka koža, važno je da vaš brijač bude oštar. Tupe oštrice često izazivaju neujednačene dlačice, crvenilo ili posekotine. Osim toga, stari brijači mogu na sebi imati tragove rđe, gljivice i bakterije koje mogu inficirati kožu.

Brijanje bikini zone

Ako ste ljubitelj jednokratnih brijača, svaki put za brijanje koristite novi. U suprotnom, razmislite o promeni oštrice (žileta) na svakih nekoliko brijanja. Modeli sa fleksibilnom glavom su posebno pogodni za brijanje intimne regije jer može lako da okloni dlačice iz svih uglova.

Brijanje bikini zone: Krema ili pena

Suvo brijanje ili samo uz pomoć vode često garantuje posekotine i urasle dlačice. Zato je poželjno da prethodno nanesete kremu ili penu za brijanje koja će pomoći da brijač klizi po vašoj koži. Na ovaj način smanjujete rizik od iritacije i olakšavate brijanje. Iako će svaka krema ili pena biti bolje nego nijedna, u idealnom slučaju, odlučite se za onu koja je bez mirisa ili je posebno formulisana za bikini zonu.

Brijanje bikini zone u pravcu rasta dlačica

Prava tehnika brijanja može napraviti veliku razliku kada je u pitanju rezultat glatke kože. Brijanje u pravcu rasta dlačica smanjuje rizik od uraslih dlaka i iritacija koje nikako ne izgledaju privlačno.

Koristite lagane pokrete sa blagim pritiskom i često ispirajte brijač tokom brijanja. Na kraju zategnite kožu za besprekoran efekat.

Hidratacija nakon brijanja

Nakon brijanja, nežnim pokretima uz pomoć peškira utapkajte višak vode. Međutim, ovde nije kraj rutine, već je neophodno da nanesete hidratantnu kremu ili losion. Ovo je dobar način da umirite kožu i smanjite rizik od iritacija. Potražite proizvode na bazi aloe vere i bez parfema za najbolje rezultate.

Iza kraj, da li je brijanje intimne regije štetno?

Ne, brijanje bikini zone definitivno nije loše. Bez obzira što je jeftino, uz pravilnu tehniku neće naškoditi vašoj koži. Ključ uspeha je pravilna priprema koja omogućava da koža duže bude glatka i bez uraslih dlačica.

Miljana Momirović FabrikaCr/GettyImagesPlus Evgen_Prozhyrko/GettyImagesPlus