5 tajni kako da vaša koža izgleda mlađe: Ovi anti age trikovi će vas podmladiti

by | 29 avgusta, 2023
koža izgleda mlađe

Postoji nekoliko trikova da koža izgleda mlađe i zategnutije, a da to nisu inekcije i hirurške tehnike. Oni će učiniti kožu elastičnom i mladolikom, a vi ćete zablistati. Evo o čemu se radi.

Kako da koža izgleda mlađe?

Svi želimo da usporimo stvaranje bora i starenje kože. Međutim, nekad nam to baš i ne polazi za rukom. Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete da isprobate kada je podmlađivanje kože u pitanju.

Bleda koža: Kako da sprečite njen umoran izgled?

Sunčajte se

Da, preveliko izlaganje suncu nije preporučljivo. Ali to ne znači da ne možete da se sunčate nikada. Međutim, ako koristite zaštitne proizvode za kožu. Lagana preplanulost nije samo moda, već ona i maskira dosadne nesavršenosti. A danas su dermatolozi utvrdili da sunce može biti prijatelj koži ukoliko se pravilno zaštiti. Najbolje bi bilo da koristite kreme sa SPF faktorom 30. Osim toga, korišćenje krema za sunčanje se preporučuje tokom cele godine.

Kako da koža izgleda mlađe: Koristite piling

Piling ne može u potpunosti da oslobodi lice od mrtvih ćelija, ali je mnogo efikasnije od redovnog pranja lica. Koristite piling jednom nedeljno i to će koži omogućiti koži da diše. Ovaj postupak nije dobar samo za kožu lica, već i za celo telo.

Radite jogu za lice

Postoji nekoliko istraživanja koji tvrde da joga za lice može da pomogne u suzbijanju bora. Ove vežbe opuštaju mišiće lica i oslobađaju vas napetosti sakupljene u toku dana. Dok opuštate i odmarate lice, istovremeno se punite i pozitivnom energijom.

Anti age trikovi: Hidratacija

Da biste imali mladolik izgled, veoma je važno da hidrirate kožu. Koristite hidratantne kreme, ali i pijte najmanje dve litre vode dnevno. Pokušajte da što više hidrirate kožu kako bi ona bila zategnutija i zdravija.

Koristite svilenu posteljinu

Kontakt lica sa vlaknima jastučnice može doprineti vašem nesavršenom izgledu. Obični pamuk je poprilično gruba tkanina, pa zbog toga dermatolozi savetuju korišćenje svilene jastučnice.

Dakle, ovo nisu velike promene u vašoj svakodnevnoj promeni, a može ostaviti velike rezultate na vaš izgled. Brinite o vašem zdravlju i vašoj koži za mladolik izgled.

fizkes/GettyImagesPlus