10 vrhunskih jesenjih jakni za sezonu 2023. na kojima će vam svi zavideti

by | septembar 12, 2023
jesenje jakne 2023

Vreme je da mislimo na jesenje jakne! Ovih 10 modela bukvalno vladaju modnim svetom

Jesen je sve bliža i bliža i htele ili ne – počinjemo da pripremamo garderobu za hladno vreme. A kakva je to kapsula za jesen 2023, ako ne sadrži trendi jesenju jaknu?

Da biste saznali koji su to vrhunski trendovi jasenjih jakni 2023. godine – jednostavno nastavite da čitate.

Jesenje jakne 2023: top 10 modela

Jakne od braon kože

Braon je nova crna, bar kada je u pitanju jakna i to na jesen 2023 – tvrde stilisti. Ove tople nijanse omogućavaju da lakše pređete sa jarkih letnjih boja, na  one smirene jesenje i tamne zimske. Odlična je kombinacije braon i pink boje, prisetimo se samo kako je vladala početkom milenijuma.

Blejzer jakna za jesen 2023.

Blejzer je neizostavan komad koji jednostavno morate imati u garderobi. Nemojte se ograničavati samo na poslovne autfite kada izaberete svoj omiljeni komad. Podjednako dobro oni se mogu upariti sa casual ili sportskom kombinacijom.

Jesenje jakne od kože u jarkoj boji

Ove jakne u neobičnim bojama još jedna su od posledica dopaminskog trenda koji prosto nalaže da se u garderobi osećate dobro. Ljubičasta, zelena i mlečna borovnica su boje koje biste mogli da birate ove jeseni. Naravno – pink je uvek dobrodošla.

Maksimalistički dezeni su in

Statement kaputi su ušli u modu prošle sezone i biće vam drago da čujete da su tu i ostali. Dugi kaputi, čupavi, krzneni ili sa maksimalističkim dezenom punim boja i šara su trend kome se možete prikloniti i ove jeseni.

Bomber jakne

Tu su od prošle sezone, a na jesen 2023. tragamo za modelima od kože ili veštačkih sjajnih materijala. Crne bomber jakne ili one metalik su odličan izbor. Naravno, i dalje biramo predimenzionirane modele.

Bajkerske jakne

Za sve one među nama koje misli da je koža tu da bi se nosila u crnoj boji i dalje je prisutan bajkerski šik. Nitne, kopče i klasičan kroj motoraške jakne mogu savršeno da ožive najtradiconalniji poslovni autfit.

Jesenje jakne od tvida

su apsolutni hit u sezoni 2023! Jer, tihi luksuz je i dalje trend br. 1 a uz pomoć jakne od tvida postižete upravo taj „šik sam bez truda“ izgled. Uparite ga sa farmerkama širokih nogavica i odgovarajućom ravnom obućom – bingo!

Kargo jakne

Te kasne devedesete nikako da nam nestanu sa obzorja. Nakon kargo pantalona, sada vladaju i kargo jakne. Veštački materijali, navlačenje preko glave, veliki džepovi… I neverovatno koliko dobro izgledaju uz klasične pantalone i visoke potpetice!

Kožni trenč

Ako je neki kaput vanvremenski komad, onda je to svakako trenč od kože! Ove godine stilisti preporučuju da se opredelite za maksi dužine, kao i da prednost u izboru date crnoj ili tamno braon koži.

Štepana jakna

Ako ste mislili da više nećete gledati štepane jakne – prešle ste se. Sada dolaze u formi predimenzioniranih kaputa i izgledaju prilično moćno!

Jesenje jakne sa šalom

Idealni jesenji kaput sa šalom koji je već ugrađen u nju? Verujte, ovo će biti možda i najveći hit jeseni 2023. jer odiše tihim luksuzom. Naročito ako izaberete komad koji je rađen od kvalitetnih materijala.

 

Nemojte ih ponoviti: 8 glavnih grešaka pri izboru jakne

Christian Vierig, Jeremy Moeller, Caroline McCredie,