Recept za najukusnije pancerote: Kako profesionalci prave testo

by | januar 29, 2024
Recept za najukusnije pancerote: Svi ih obožavaju

Panzerote su jedno od najpopularnijih jela na svetu i mogu se filovati na razne načine. A mi sa vama delimo recept za najukusnije pancerote.

Koliko god volimo picu, uživamo i u raznovrsnim jelima koja se mogu napraviti od testa za picu kao što su pancerote. Nadev za pancerote većinom se pravi od sira, paradajz pirea i šunke, ali ga možete praviti od drugih sastojaka po želji. I dodavati začine po želji – origano, biber, ljutu papričicu…

Recept za najukusnije pancerote: Tajna je u dobrom testu

Pancerote mužete puniti čime god hoćete, a najvažnije je da je testo dobro napravljeno. A da biste napravili dobro testo za pancerote, profesionalci kažu treba imati strpljenja i dobro ga umesiti. Nemojte žaliti truda, jer će vas ukus oduševiti. Inače, pancerote ne morate da pržite. Možete ih peći u rerni. Šta više volite.

Na internetu se može naći bezbroj recepata za pripremu pancerota, a nama je privukao pažnju sledeći recept sa Instagrama:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by of jelaforgia® (@saporidipuglia)

Recept za pancerote

Sastojci:

Za testo:

  • 400 grama belog brašna
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašičica šećera
  • 260 ml hladne vode
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za nadev:

  • 250 g mocarele ili punomasnog sira (po ukusu)
  • 1/2 šolje paradajz pirea
  • 1 kašika narendanog parmezana
  • 100 g šunke
  • 1/2 kašičice suvog origana

Priprema:

  1. Prvo pomešajte sve suve sastojke za testo, a zatim u to sipajte testo i dobro promešajte da se dobije suva hrapava masa.
  2. Testo prelijte uljem, ponovo premešajte i izručite na radnu površinu.  grubo čupavo testo na radnu površinu. Mesite testo 5-7 minuta.
  3. Ako je testo previše lepljivo, stavite čistu posudu naopako preko testa i sačekajte 30-45 minuta pre nego što nastavite.
  4. Vratite se na mešenje (samo pazite da mesite najmanje 5-7 minuta). Stavite posudu preko testa još jednom i ostavite da odstoji 30-40 minuta da se zagreje pre nego što formirate loptice od testa.
  5. Posle 40 minuta podeliti testo na 10 jednakih delova i svaki uvaljati u kuglu. Stavite kuglice od tsta u nauljenu tepsiju, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da odstoje u frižideru preko noći.
  6. Izvadite testo iz frižidera 90 minuta pre upotrebe. Pomešajte mocarelu, paradajz pire, parmezan i origano.
  7. Razvijte oklagijom svaku lopticu da bude prečnika oko 10 cm.
  8. Na testo nanesite fil, ali pazite da minimum 2 cm esta ostane sa strane.
  9. Preklopite testo i pritisnite krajeve prstim atako da se pancerote zatvore. A to možete uradit ii viljuškom.
  10. Ako je testo previše suvo i ne lepi se, malo navlažite ivice vodom.
  11. Stavite sve pancerote na pleh, prekrijte folijom i stavite u frižider da odstoje dok se ulje za prženje ne zagreje.
  12. Pržite pancerote u zagrejanom ulju, sa obe strane, sve dok ne porumene.
  13. Ispržene pancerote stavite na rešetku ili na tanjir obložen kuhinjskim ubrusom da se odstrani višak ulja. Služiti toplo.

Prijatno!

Fabian Montano/gettyimages.co.uk