Najbolja šminka za naočare: 5 saveta profesionalnih šminkera koji prosto menjaju igru!

by | februar 18, 2024
šminka za naočare

Okviri nesumnjivo menjaju naše lice i stavljaju oči u centar pažnje. Zato, vreme je da naučimo kako izgleda dobra šminka za naočare

Da li ste znali da 48 odsto žena posle četrdesete nosi naočare stalno ili dok čita? Ako ste među njima i navikavate se na svoje nove okvire, vreme je da naučite i neke mejkap trikove. Ovako se pravi odlična šminka za naočare.

Šminka za naočare: 5 top saveta svetskih šminkera koji menjaju igru!

Pažljivo birajte senku za oči

Ne, naočare nisu prepreka, one su bonus! One čine da vaše oči postanu istaknuti deo lica istog momenta. A kada su vam oči u centru pažnje, onda morate obratiti posebnu pažnju na to kako ih šminkate. Pre svega, obratite pažnju na to kako drugi vide vaše oči ispod naočara. Ako ste dalekovidi, vaše naočare će vam uvećati oči i učiniti da izgledaju veće, a ako ste kratkovidi desiće se suprotno. U prvom slučaju, slobodno koristite tamnije i zemljane nijanse i ajlajner. A ako vam oči izgledaju manje ispod naočara, onda se odlučite svetlu, prljavo roze ili belu olovku duž vodene linije da biste otvorili oči i učinili da izgledaju veće.

Sa maskarom minimalisički

Preduge trepavice koje stalno udaraju u vaše naočare mogu biti dosadne. Izbegavajte bilo kakve formule za super produžavanje i umesto toga izaberite onu sa četkicom posebno dizajniranom za horizontalno raspršivanje trepavica. Pravilno uvijanje trepavica pre nego što nanesete maskaru je takođe dobra ideja jer će to pomoći da se dlačice usmere nagore, a ne ravno. Vrsta formulacije koju koristite je takođe važna.  Ako vam naočari uvećavaju oči poželećete da se odlučite za maskaru koja zaista razdvaja vaše trepavice, jer će svaka grudvica dobro da e vidi.

Šminka za naočari nalaže precizno puderisanje

Ako nosite naočare po ceo dan ili bar dobar njegov deo, pojaviće vam se tragovim na mestima na kojima se nalaze okviri. Podloga ću se tu jednostavno brže trošiti. Prva stvar koju bi vam šminker predložio jeste da ne stavljate previše baze na područje nosa. Ako već koristite podlogu, obavezno u svoju šminku dodajte i prajmer ili sprej za vezivanje.

Neka vaše usne budu fokusna tačka

Ako vam je uzbudljiva šminka za oči previše zastrašujuća, promenite fokus i dodajte malo drame svojim usnama. Ne možete pogrešiti sa prelepim baršunastim, smelim usnama. Ostatak šminke treba da bude blag i neupadljiv, recimo – biserno bela na oku i dobar ten.

Pažljivo postavljanje rumenila je ključno kada je šminka za naočare u pitanju

Rumenilo je samo podrška. Ako su vam okviri manji i i počivaju na orbitalnoj kosti, možete biti prilično tradicionalni u vezi sa nanošenjem rumenila i staviti ga  na jabučice obraza. Ako su vam okviri preveliki, idite na nešto strukturnije. Nanosite rumenilo u obliku slova C od jagodica do slepoočnica. Puderaste formule su bolje ako nosite naočare.

Alex Volot/istock/gettyimagesplus