Trik sa rumenilom sa Instagrama koji ima trenutni efekat liftinga

by | 4 oktobra, 2023
trik sa rumenilom sa efektom liftinga

Trik sa rumenilom sa efektom liftinga osvojio je društvene mreže, ne bez razloga. U samo nekoliko poteza četkicom izgledate mlađe i osveženo

Ako biste volele da vam lice izgleda kao pre deset godina – zategnuto i sveže, a ne želite da idete pod nož, imate opcije. Šminka je jedna od njih.

Dok alati za oblikovanje lica i kreme sa kolagenom mogu dati rezultate uz produženu upotrebu, šminka je brže, iako privremeno, rešenje koje osvaja entuzijaste lepote i influensere. U poslednje vreme viđamo gomilu video snimaka o tome kako da nanesete šminku da biste postigli efekat liftinga i bili smo radoznali da o njima saznamo više. Zato smo prisluškivali slavne šminkere kako bismo otkrili najbolje makeup trikove. Ovaj trik sa rumenilom sa efektom liftinga osvojio je simpatije na Instagramu.

Trik sa rumenilom sa efektom liftinga / korak po korak

Za izvođenje ovog jednostavnog  makeup trika potrebna vam je paleta za konturisanje; svetao korektor, kremasti konturer i kremasto rumenilo u vašoj omiljenoj boji. Zatim, neophodne su i jedna olovka i precizna četkica, kao i beauty blender (ili meka četka za puder).

Trik će uspeti samo ako precizno odredite tri  nijanse koje odgovaraju vašem licu, a za to morate koristiti color matching tehniku.

Nijansa vašeg korektora uvek treba da bude za dve nijanse svetlija od vašeg tena.

Nijansa vašeg konturera uvek treba da bude najviše tri nijanse tamnija od vašeg tena.

Rumenilo birate spram sopstvenog stila i tona kože.

Uputsvo za izvođenje trika sa rumenilom korak po korak:

  1. Postavite olovku tako da spaja spoljnu liniju vaše nozdrve i spoljnu liniju oka. Duž nje izvucite liniju korektorom, odnosno najsvetlijom konturnom nijansom ako koristite paletu za konturisanje
  2. Postavite olovku tako da spaja spoljašnji kut usana sa vrhom uveta. Sada ćete liniju ćete izvući samo duž gornjeg dela olovke. Ona će počinjati na liniji kose i završavati se tačno ispod spoljnog ugla oka. Liniju izvlačite korektorom, odnosno – najsvetlijom konturnom bojom
  3. Iznad donje linije izvučene korektorom (one koja ide ispod jagodica) nanosite konturer (najtamniju konturnu nijansu) i to u debljini prsta. Na kraju stavljate rumenilo.
  4. Sve dobro izblendirajte, kružnim pokretima od središta ka ivici lica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen Lester (@whowhatkare)

deniskomarov/istock/gettyimagesplus