Tajne profesionalnih šminkera: Koja šminka ne može bez pudera

by | 11 novembra, 2023
Tajne profesionalnih šminkera: Koja šminka ne može bez pudera; savršeno našminkana žena

Drage dame, ako želite da vaša šminka izgleda savršeno, trebaće vam dobar puder. Otkrivamo tajne profesionalnih šminkera s kojima ćete izgledati besprekorno.

Osnovna funkcija pudera je da prikrije nesavršenosti kože, ujednači ton kože i da licu svežinu. Ovaj proizvod vam omogućava da ga pretvorite u neku vrstu “praznog platna”. Na njega zatim nanosite konturisanje, ruž za usne, senke za oči, rumenilo – bez straha da će šminka “spasti” ili se razmazati. Dakle, dobar puder je ključan ako želite da vaša šminka dobro izgleda. A u nastavku navodimo koje proivode za šminkanje ne može nanositi na lice a da prethodno niste stavili puder. Jer neće izgledati dobro… Slede najveće tajne profesionalnih šminkera.

Tajne profesionalnih šminkera: Najpre nanesite puder, pa tek onda sledeće proizvode

​Sledeći proizvod koji ne treba nanositi bez pudera su suve senke za oči. Bez toga, proizvod će brzo spasti na donji kapak i obraze, a nakon nekog vremena će se otkotrljati u pregib kapka. Pre nanošenja senki, potrebno je da unapred pripremite kožu kapaka: nanesite bazu za šminku, podlogu ili korektor na pokretni kapak. Na taj način će senka fiksirati i neće pasti.

Proizvodi za konturisanje lica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heena (@heena_makeupnbeauty)

Proizvodi za konturisanje lica moraju se naneti a prethodno pripremljenu kožu. Ako se nanesu na kožu bez podloge, nećete mnogo postići i vaša šminka će izgleadti čudno i neuredno. Dakle, prvo ide kvalitetan puder, pa tek onda pristupate konturisanju.

 Bronzer

Ovaj kozmetički proizvod je dizajniran da koži pruži preplanuli, odmorni izgled. Ne treba ga nanositi na kožu s osipom, upalom, staračkim pegama ili tamnim krugovima ispod očiju a da prethodno niste stavili puder. Bez prethodne pripreme kože, bronzer će samo istaći sve gore navedene nesavršenosti i ostaviti ružne žute fleke. Za lakšu pokrivenost preporučujemo nanošenje podloge vlažnim sunđerom. Upija višak proizvoda, pokriva sve neravnine i leži u najlakšem mogućem sloju.

Sofia Zhuravets/gettyimages.co.uk