Make up greške koje vaše lice čine starijim

by | februar 5, 2020
Make up greške

Make up greške ne samo da neće na pravi način istaći lepotu vašeg lica, već mogu da doprinesu da ono u velikoj meri izgleda starije.

Svi želimo da izgledamo sveže i mladoliko. Šminka nam može biti od velike pomoći u tome. Međutim, mnoge žene se pridržavaju iste rutine šminkanja, nesvesne da se tokom godina koža menja. Samim tim ni make up koji ste koristile u ranim 20-im neće vam odgovarati u 40-im. Što znači da stil šminkanja morate razvijati i prilagođavati nastalim promenama na svom licu.

Da biste u svakom trenutku izgledale lepo i negovano, bez obzira na godine, otkrivamo vam najčešće make up greške koje vaše lice čine starijim.

Make up greške koje vaše lice čine starijim polaze od upotrebe pudera

Puder prekriva nesavršenosti na licu. Ali, njegove naslage ne izgledaju nimalo privlačno. Naročito na sitnim borama oko očiju i usana koje će tom prilikom dodatno doći do izražaja, što nikako nije poželjno.

Make up greške

Zato, umesto ove make up greške, obratite pažnju na izbor odgovarajućeg pudera. Kako sa godinama koža postaje suvlja, preporučuje se upotreba tečnih pudera lagane teksture sa reflektirajućim česticama. Ne samo da ćete sa njima imati blistav i ujednačen ten, već će i koža biti dovoljno hidrirana.

Takođe, neophodno je odrediti pravu nijansu. Previše tamna boja neće vašem licu dati preplanuli ten. Naprotiv! Učiniće da izgledate umorno i beživotno. To znači da je izbor prave nijanse ključan za lepotu.

Make up greške koje vaše lice čine starijim često se sreću na obrazima

Bez obzira koji su vodeći make up trendovi, rumenilo je nezaobilazni detalj u njima. Ono ima moć da učini ten blistavijim, a kožu zdravijom. Zapravo, samo jednim zamahom četkice može da promeni konture vašeg lica. Veoma je važno da ga pravilno nanesete.

Ako rumenilo stavljate prenisko i blizu vilice, obrazi će izgledati opušteno, a lice starije. Pravilna tehnika podrazumeva pokrete četkicom od vrha jagodica ka slepoočnicama.

Osim rumenila, za blistavi izgled neophodan je i hajlajter. Jedino nanošenjem tik iznad jagodica postići ćete željeni efekat. Na svim drugim mestima se svrstava u make up greške koje vaše lice čine starijim.

Make up greške na očima

Gotovo da ne postoji žena kojoj smokey eyes nije omiljeni. Iako vizuelno povećava oči, stručnjaci savetuju da izbegavate iscrtavanje duž donje linije rasta trepavica. Na taj način imaćete efekat spuštenih kapaka, pa će vaše oči izgledati umorno. Za mladalački izgled tamnim kreonim napravite mačkastu liniju na gornjem kapku, a donji deo oka istaknite svetlijim nijansama.

Make up greške

Preterana upotreba crne maskare na donje trpevice stvara iluziju tamnih podočnjaka, naglašavajući bore oko očiju. Zbog toga budite veoma obazrive prilikom nanošenja maskare. Čak je preporučljivo da preko dana preskočite “ukrašavanje” donjih trepavica kako biste izbegle da vaš make up izgleda prenatrpano.

Greške na usnama

Zavodljive, crvene usne zaštitni su znak mnogih dama. Ipak, imajte u vidu da starenjem usne gube volumen.

Kako tamni karmini vizuelno sužavaju usne, možda je vreme da razmislite o nežnijim ružičastim ili boji breskve. Dok intenzivne crvene nijanse ostavite za glamurozni look.