Categories Travel

Čarobno glamping iskustvo nadomak Maribora

Slovenija se zaista može pohvaliti mnogobrojnim mestima pogodnim za zimska putovanja. Slovenski glamping je u poslednjih nekoliko godina potpuno procvetao, a luksuzni kamp Chateau Ramška je savršen primer jednog od mnogih glamping čarobnih zimskih iskustava koje Slovenija nudi.

Smešten u jednom od najlepših delova Slovenije, Chateau Ramška je idealno mesto za ljubitelje mira, tišine, ušuškanog u vrlo atraktivan smeštaj. Na bajkovitim planinskim obroncima nadomak Maribora pronaći ćete jednu od najraskošnijih glamping destinacija u Sloveniji. Maleno naselje smešteno je u starom voćnjaku, i iako dizajn uzima u obzir moderne trendove i inovativna rešenja, sve je izvedeno bez velikih izmena u prirodi, u koju je sam kamp smešten.

Kontekst prostora odabran je strateški i konceptualno, s jakim naglaskom na dizajnu odmarališta, koji je ostvaren koristeći isključivo prirodne materijale.

Pažljivo raspoređeni šatori luksuznog enterijera zimi se zagrevaju na 24 stepena, a samo vas tanak sloj šatora odvaja od zimskih temperatura koje prevladavaju u ovom planinskom predelu. Šatori su opremljeni poput luksuznog hotela; TV, kupatilo, ali i jacuzzi samo su deo usluge koju pruža ovaj bajkoviti glamping. U blizini šatora smeštena je stara kućica koja je pretvorena u tradicionalni slovenski restoran u kom uživaju gurmani iz svih delova sveta, a u kojoj možete probati prave slovenske specijalitete kao što su domaće knedle ili tradicionalni srneći gulaš. Osim restorana, u neposrednoj blizini prostire se vinograd, kao i Ramšakov vinski podrum u kom možete probati lokalna vina ali i isprobati nešto drugačiju uslugu – vinsku masažu s uljem grožđa.

Najveća prednost ovog kampa je blizina velikom gradu, Mariboru, koji možete posetiti. Kamp Shateau Ramška otvoren je tokom cele godine i pruža svojevrstan beg u prirodu!

Foto: Chateau Ramška

Joga putovanje sa Katarinom Batutom

5 evropskih gradova idealnih za praznično vikend putovanje

Još niste isplanirali svoje zimsko putovanje? Donosimo listu najboljih evropskih destinacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA