Vežbe koje podižu guzu za samo 30 dana, a možete ih raditi kod kuće (MadFit VIDEO)

by | jul 26, 2022
vežbe koje podižu guzu

Da biste imale čvrstu zadnjicu, morate se oznojati! Ipak, to ne znači da morate da se preznojavate na napornim treninzima u teretani. Čak i potpune početnice, u svojoj dnevnoj sobi, mogu da rade vežbe koje podižu guzu zahvaljujući MadFit video uputstvu. 

Da biste ostvarile ovaj cilj, trebalo bi da radite setove vežbi koje istovremeno podižu ukupni tonus kože, jačaju glutealne mišiće i uklanjaju celulit. Uz to, potrebno je da izmenite i neke životne navike.

Kako zategnuti zadnjicu?

Najvažniji uslov za sticanje lepe figure su fizičke vežbe. Ipak, one nisu jedino što treba da uradite ako želite čvrstu i lepu guzu. Moraćete da izmenite i neke životne navike:

  • iz ishrane izbacite jednostavne ugljene hidrate, gazirana pića i masnu hranu;
  • uradite aniticelulit tretman (računa se i masaža anticelulit sredstvima pod tušem, kod kuće);
  • koristite hidratantne kreme i na ovom delu tela;
  • pijte što je moguće više obične vode;
  • radite vežbe za zadnjicu i opšti tonus mišića.

 

Koje vežbe podižu guzu?

Što ste u boljoj kondiciji, to najpornije vežbe možete da radite. Ipak, većina žena jedva da nalazi vremena za vežbanje, tako da ćemo vam predstaviti one vežbe koje efikasno podižu guzu, a da mogu da ih rade i početnice – kod kuće. Potrebno vam je samo 20 minuta dnevno. Prvi rezultati trebalo bi da budu vidljivi već za tri nedelje, a najkasnije kroz mesec dana.

Vežbe za podizanje zadnjice za početnike:

Čučanj je najjednostavnija i najefikasnija vežba. Glavna stvar je da je pravilno izvodite: leđa ravna, noge malo šire od ramena, a kada spuštate telo, koleno ne bi trebalo da viri izvan linije stopala.

Iskoraci su veoma efikasna vežba. Leđa bi trebalo da vam budu prava, a noge u liniji dok se spuštate u iskorak. Nikada nemojte da se spuštate u potpunosti nego do zamišljene linije koja je u visini vaših kolena.

Zamasi nogama. Spustite se na sve četiri, ispravite leđa, a onda podižite noge savijene u kolenima jednu po jednu.

Ukoliko nakon ovim vežbi imate još snage uradite i plank. On se preporučuje ne samo za zadnjicu, već i za opšti tonus mišića. Lezite licem na pod. Zatim se podignite, oslanjajući se na stopala i dlanove. Dišite polako, izdržite što duže možete.

A, ako ste spremne da se oznojite još malo da biste imale lepu zadnjicu, evo jednog kompletnog treninga:

 

gstockstudio/gettyimagesplus