
8 namirnica koje ubrzavaju metabolizam
Usporen metabolizam dovodi do neželjenih kilograma i pada energije. Ovo su namirnice koje ubrzavaju metabolizam [lwptoc] Šta nam radi "...
Veganske punjene paprike idealan su izbor za one koji obožavaju ovo jelo, ali ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla.
Punjene paprike se kod nas prave od davnina i predstavljaju pravo tradicionalno jelo. Pored toga što su ukusne, punjene paprike su prepune hranljivih sastojaka, antioksidanata i biljnih vlakana. Pored toga, ovo jelo sadrži selen, koji je i glavno oružje u borbi s virusima.
Pored paprika, danas se pune i tikvice, paradajz, pa čak i krastavac. Ipak, bez glavnog sastojaka- paprika, jelo nema tu posebnu draž.
Tradicionalno, paprike se pune mešavinom mlevenog mesa i pirinča, ali postoje i laganije varijante. Mi vam predstavljamo vegansku!
Vreme pripreme: 30 minuta
Vreme kuvanja: 35 minuta
Ukupno: 65 minuta
Kalorije po oprciji: 473kcal
Sastojci (za 6 osoba)
150 g sirovog indijskog oraha
180ml bujona od povrća
1 kašika izgnječenog belog luka
2 kašičice kvasca
1/2 kašičice soli
1/4 kašike crnog luka u prahu
1/4 kašike belog luka i prahu
1/4 kašike kurkume
1 kašika iseckane ljute paprike
Za paprike:
6 izubljenih babura
maslinovo ulje
Za punjenje:
1 kašika maslinovog ulja
1 srednji crni luk, iseckan
1 kašika izgnječenog belog luka
1/4 kašika ljute paprike u prahu
1/2 kašike kurkume
425 g crnog pasulja iz konzerve
225 g kukuruza šećerca iz konzerve
1 iseckana babura na sitne komadiće
3 šolje skuvanog smeđeg pirinča
1/4 šolje iseckanog korijandera
so, biber po ukusu
Način pripreme:
Prijatno!