3 stvari koje svaka žena treba da radi posle seksa

by | 24 septembra, 2020
posle seksa

Čak i ako vam se zaista ne ustaje iz kreveta, ove dobre navike posle seksa mogle bi da vas spasu od nekih vrlo neseksi posledica. 

Postoji gomila stvari koje radimo pre seksa da bi to iskustvo bilo što bolje, ali često zaboravljamo koliko je bitno ono što radimo nakon seksa, kao i da može da nas spasi od mnogih neprijatnosti. (Pročitaj: Zašto vam se javlja peckanje posle seksa? (Video))

Evo nekoliko stvari koje bi svaka žena trebalo da radi posle seksa.

1. Piškite

Piškite! Ozbiljno. Verovatno ste već mnogo puta čuli ovo, ali nije na odmet da čujete ponovo, jer je važno. Iako vam se čini da je težak zadatak ustati iz kreveta i prošetati do kupatila posle seksa, to bi vas moglo spasiti od mnogo problema.

Bakterije su svuda. Penetracija tokom odnosa omogućava da se ove bakterije približe uretri (mokraćna cev). Žene imaju kraću uretru u poređenju sa muškarcima, što bakterijama olakšava put do bešike. To žene čini podložnijim urinarnim infekcijama. Mokrenje nakon seksa pomaže izbacivanju nekih od ovih bakterija iz uretre i smanjuje rizik od infekcija.

Hajde, hajde, možete vi to… nakon toga vratite se maženju u krevetu – ovo vam je samo minut posla.

posle seksa

2. Hidrirajte se

Seks je kao trening. Bez obzira na to koje seks pozicije praktikujete, ulažete fizički napor za njih. Ako ne konzumirate dovoljno vode nakon snažne aktivnosti, telo bi moglo da dehidrira.

Dakle, važno je da pijete tečnost nakon seksa kao i nakon treninga u teretani. (Pročitaj: Seks kao lek za telo i dušu: Zašto treba voditi ljubav što češće)

3. Neka bude čisto

Kada se tuširate posle seksa, izbegavajte korišćenje sapuna sa mirisima već birajte onaj blagi, pogodan za intimnu regiju. Očistite područje oko vagine kako biste se rešili bakterija koje uzrokuju infekcije.

Sve što treba da uradite je da uzmete mekanu, čistu krpu ili sunđer i sa malo sapuna i vode nežno očistite to područje, uz kretanje napred-nazad. Interno čišćenje nije potrebno jer vagina ima sopstveni mehanizam za to.

Da zaključimo, obavezno dobro očistite područje koje vam je lako vidljivo.

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images