Categories Zdrava ishrana

Otkrivamo vam kako da jutarnju kafu učinite zdravijom opcijom!

Često se vodi polemika među zagovonicima zdrave ishrane i postavlja pitanje da li je kafa uopšte zdrava. Odgovor je da kafa ne mora nužno biti nezdrava. Naravno, ukoliko se dostojno pridržavate određenih pravila. Otkrivamo vam pet načina na koje možete jutarnju kafu učiniti zdravijom opcijom. 

Foto: Pixabay

 

Sami kuvajte kafu

Bilo da pijete domaću, nes kafu ili espreso savetujemo vas da je uvek pripremate sami. Jer mnoge već gotove kesice kafe sadrže mleko u prahu ili dodatak šećera. U mnogim kafićima služe kafe koje su obogaćene nekakvim pojačivačima ukusa, sirupima, a neretko i neutralnom pavlakom. Zato je najsigurnije da sami pripremate kafu.

Pročitajte i…Cimet, breskve, puter…Jedan zalogaj ove slasne pite lansira u raj!

Koristite filtriranu vodu

Kafu koju skuvate s filtriranom vodom imaće bolji ukus i biće puno zdravija u odnosu na gradsku vodu koja je tvrda i prepuna neželjenih supstanci, dok filtrirana voda ne sadrži hlor niti štetne materije poput olova ili žive.

Kupujte organsku kafu

Danas je barem to lakše nego ikada. U mnogim kafeterijama možete kupiti kafu iz organskog uzgoja.

Bez šećera i mleka

Većina ljudi u kafi “uživa” ali samo onda kada joj doda dosta šećera ili mleka. Tada se naročito gubi i potiskuje jak ukus kafe. Neophodno je da probate kafu bez dodatka šećera i mleka. Kada jednom budete probali odmah ćete osetiti razliku koju ističemo! Ukoliko baš ne možete bez mleka savetujemo vas da obično k, kravlje mleko zamenite mlekom od orašastih plodova.

Neka vam ispijanje kafe bude ritual

Pijte kafu polako i s guštom. Ukoliko budete suviše brzo popili kafu odjednom ćete uneti previše kofeina što negativno utiče na nervni sistem. Zato ustanite ranije i polako uživajte u prvoj jutarnjoj kafi.

Pročitajte i… Smoothie koji će učiniti čuda za vaš organizam


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA