Tajna vitke linije Kejt Midlton: Antioksidativni smuti za doručak

by | 6 decembra, 2023
Tajna vitke linije Kejt Midlton: Antioksidativni smuti za doručak

Tajna vitke linije Kejt Midlton krije se u strogoj dijeti koja joj pomaže da sačuva liniju i izgleda mlađe. A jedna od njenih tajni je antioksidativni smuti koji konzumira za doručak skoro svaki dan.

Kejt Midlton, sa 41 godinu, održava mladalačku, savršenu figuru. Nije tajna da je ishrana princeze od Velsa stroga, a glavni deo te ishrane čine voće i povrće koje konzumira svakodnevno u različitim oblicima.

Jedan od omiljenih recepata Kejt Midlton je smuti koji obiluje antioksidantima, a koji joj daje energiju i vitalnost. Da li vas interesuje recept? Saznajte kako da pripremite ovaj smuti, kakve će to koristi imati za vaše zdravlje i kada ga piti da biste izgledali 10 godina mlađe kao princeza od Velsa.

Tajna vitke linije Kejt Midlton: Kako joj polazi za rukom da izgleda tako savršeno

Ishrana Kejt Midlton je veoma zdrava i uravnotežena, jer se zasniva na konzumiranju sirovog voća i povrća. Na taj način se iskorišćavaju sve hranljive materije, vitamini, minerali i enzimi, koji su neophodni za pravilno funkcionisanje tela. Pored toga, voće i povrće bogato je vlaknima, podstiče varenje i eliminiše toksine.

Ali pored ishrane, princeza od Velsa vodi računa i o svojoj fizičkoj kondiciji tako što mnogo vežba. Ima ličnog trenera sa kojim trenira u teretani, pohađa časove krosfita i joge, koji joj pomažu da ojača mišiće, te poboljša fleksibilnost i ravnotežu.

Šta princeza od Velsa jede za doručak

Doručak princeze od Velsa obično se sastoji od činije ovsenih pahuljica sa različitim voćem i orašastim plodovima. Kejt voli da popije svoj omiljeni antioksidativni smuti na prazan stomak koji sprečava upale, podstiče izbacivanje viška vode iz tela i čuva liniju. Ovaj smuti je napravljen od kelja, spiruline, mača čaja, spanaća, rimske salate, korijandera i borovnica. Svi ti sastojci obiluju hranljivim sastojcima i pomažu da princeza izgleda negovano i mnogo mlađe za svoje godine. Koje prednosti ima ovaj smuti?

  1. Diuretik. Pomaže u uklanjanju viška tečnosti i natrijuma iz tela, te na taj način sprečava  zadržavanje tečnosti, nadimanje, hipertenziju i čuva bubrege.
  2. Antioksidansi. Pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, te time usporava starenje organizma.
  3. Antiinflamatorno. Pomaže u smanjenju upale zahvaljujući antiinflamatornim svojstvima kelja, spiruline, matča čaja, korijandera i borovnice.
  4. Detoksikacija. Ovaj smuti pomaže u čišćenju organizma od štetnih materija koje se nakupljaju usled zagađenja, stresa, loše ishrane ili konzumiranja alkohola i cigareta.
  5. Dugotrajan osećaj sitosti. Smuti koji konzumira Kejt Midlton pomaže u kontroli apetita i izbegavanju grickanja između obroka, što može podstaći gubitak težine.

Kako se priprema smuti

Smuti princeze od Velsa za vitku liniju

Da biste pripremili smuti Kejt Midlton, samo sledite sledeće korake:

  • Dobro operite i osušite kelj, sveži korijander, spanać, rimsku salatu i listove korijandera. Zatim ih ubacite u blender.
  • Dodajte kašičicu spiruline u prahu, kašičicu mača čaja u prahu i kašičicu čija semenki (prethodno odstojalih u hladnoj vodi da nabubre).
  • Dodajte šolju borovnica (može i zamrznutih) i šolju mleka ili vode (šta više volite). Možete koristiti bademovo, ovseno, sojino ili kokosovo mleko, na primer. Biljno mleko će smutiju dati više kremastosti i ukusa, ali i više kalorija.
  • Dobro izmiksajte. Ako želite slađi napitak dodajte med ili steviju.
  • Ako želite ređi napitak, dodajte još vode ili mleka. A ako želite gušći smuti, dodajte još malo borovnica ili čija semenki.

Ovo je idealan smuti za doručak, jer će vam dati puno energije i hranljivih materija za početak dana. Naravno, zapamtite da uravnotežena i zdrava ishrana mora da uključuje sve namirnice i obroke u toku dana. Vitka linija se ne postiže samo dobrim doručkom.

Chris Jackson/ Chris Jackson Collection/gettyimages.co.uk, egal/gettyimages.co.uk