Liposukcijska dijeta – sve što ste o njoj želeli da znate

by | jul 18, 2023
kenan mandra liposukcijska dijeta

Kada po internetu počnemo pretraživati pojmove poput „kako brzo smršati“ i „kako skinuti 7 kg za 5 dana“, znamo da je letni stajling pokazao da nam se obline nalaze na mestima gde to ne želimo, pali se alarm u vidu odluke – moram hitno da smršam! 

E da na internetu ne biste naišli na neku dijetu koja daje prazna obećanja ili je štetna za zdravlje, mi vam donosimo priču o dijeti koja je brza, efikasna i klinički ispitana, a reč je o Liposukcijskoj dijeti. Sigurno ste već čuli da su ovu metodu isprobale brojne javne ličnosti poput Dženifer Aniston ili Monika Beluči, ali naravno i naše zvezde.

Makedonska zvezda Kaliopi se nedavno pohvalila da je izgubila 10 kilograma za 14 dana, preporučio je Željko Samardžić koji je imao rezultat od 25 kilograma manje za dva meseca. Halidu Bešliću je pošlo za rukom da skine 13 kilograma za 21 dan, zatim Neda Ukraden, Dejan Matić, Isak Šabanović, Suzana Mančić i tako redom sve do bivše hrvatske predsednice Kolinde koja i danas izgleda savršeno zahvaljujući ovom programu mršavljenja.

Naterati telo da se hrani vlastitim masnim rezervama

Tajna ovog pristupa mršavljenju je u sposobnosti organizma da koristi različite izvore energije, pa i vlastite masne rezerve. Kompletan tretman se bazira na tome da stvorimo okolnosti i uslove u kojima će organizam posegnuti za akumuliranim masnim naslagama koje će koristiti u energetske svrhe, pa se moramo pridržavati veoma strogih protokola i pravila što će se svakako vrlo brzo isplatiti kada vidimo brze rezultate. U tu svrhu se koristi kombinacija veoma nisko kalorične mediteranske ishrane, biljnih vlakana koja pomažu da ne osećamo glad i specijalne formulacije aminokiselina koja doprinosi aktivaciji metabolizma masti. Sinergijsko delovanje svih faktora dovodi do metaboličkih procesa pretvaranja masti u energiju – praktično, telo se hrani vlastitim masnim naslagama što osim gubitka telesne mase ima i brojne druge benefite za celokupno zdravlje poput kontrolisane autofagije.

Neda Ukraden liposukcijska dijeta

 

Uz precizan jelovnik i stručna podrška

Ako želite poput brojnih poznatih isprobati Liposukcijsku dijetu, za to će vam biti potrebna profesionalna pomoć nutricioniste koji poznaje strogi protokol i koji će vam obezbediti pomoćna sredstva za mršavljenje koja su neizostavan dio programa. Nutricionista će s vama lično ili putem telefona obaviti nutricionistički intervju kako bi saznao sve o vašim navikama u ishrani i zdravstvenom stanju i nakon toga preporučiti koji tip protokola odgovara vaše profilu. Posle detaljnih objašnjena načina korištenja programa i detaljnog jelovnika koji je vrlo jednostavan i fleksibilan, dobijate i aminokiseline i biljna vlakna uz protokol korišćenja ali će vam biti dodeljen i nutricionista koji će se brinuti o vama i pružati vam neophodnu stručnu pomoć i podršku tokom cjelokupnog procesa. Celi protokol se odvija u dve faze, prva je dve nedelje intenzivnog mršavljejna, zatim kratki detoks pa dve nedelje stabilizacije odnosno reprogramiranja organizma na pravilnu i uravnoteženu ishranu. Celokupan jelovnik se zasniva na bezglutenskoj mediteranskoj ishrani bogatoj povrćem, zdravim mastima, proteinima iz mesa, ribe, jaja, mlečnih proizvoda uz adekvatne zamene za one koji su preosetljivi na neke namirnice.

 Klinički dokazan gubitak 9,2% masnih rezervi za 14 dana

„S Liposukcijskom dijetom možete smršati 7-10% od početne telesne mase za 14 dana, odnosno ako imate 80 kg možete skinuti 6-8 kg sa jednim tretmanom“ objašnjava nam nutricionista Kenan Mandra, autor ove metode. Ovo zvuči kao naučna fantastika, da se telo hrani sopstvenim mastima i tako mršamo ali kliničke studije su pokazale da je zaista tako. Naime, institut za biotehnologiju u Moskvi je u okviru Klinike za lečenje gojaznosti na svojim pacijentima dokazao gubitak preko 9% masnih rezervi za 14 dana. „Ova klinička studija pokazuje ne samo efikasnost nego i veoma visok stepen sigurnosti ove metode“ tvrdi prof.dr Zainudin Zainudinovič, glavni lekar Klinike iz Moskve. Jedan od slučajeva je i ruski novinar koji prati predsednika Putina, Dmitri Haustov koji je izgubio 70 kg za 6 meseci, a rezultate je pokazivao i na brojnim TV gostovanjima u Srbiji.

Šta je bezglutenska mediteranska ishrana?

Mediteranska ishrana takođe je bogata zdravim masnoćama, antioksidansima i drugim hranljivim materijama koje pomažu u održavanju opšteg zdravlja. Ova ishrana ima blagotvorne efekte na srce, smanjuje rizik od hroničnih bolesti poput dijabetesa i poboljšava kognitivne funkcije.

Liposukcijska dijeta se temelji na namirnicama bez skroba, šećera, žitarica i povrća koje raste izpod zemlje poput šargarepe ili krompira. Protokol predviđa uglavnom nadzemno povrće od onog lisnatog poput kupusa, spanaća, zelenih salata i sl. do brokolija, karfiola, patlidžana, tikvica itd. Povrće sadrži oko 70% volumena obroka u obliku salate ili termički obrađeno, dok najveću kalorijsku vrednost nose zdrave masti poput maslinovog ulja i zasićenih masti životinjskog porekla. Unos proteina je ograničen na normativne dnevne potrebe dok su strogo zabranjene industrijske prerađevine, procesirana hrana bogata aditivima, konzervansima, pojačivačima okusa i sl.

Vratiti se ishrani naših predaka

Kod svih dijeta, osnovno pitanje glasi“ „Da li se kilogrami vraćaju“ pa smo i mi postavili to pitanje autoru dijete koji kaže: „Kilogrami se ne mogu vratiti, samo možete steći nove ako se vratite lošim prehrambenim navikama koje su vas dovele do prekomerne težine“ odgovara nutricionista Kenan Mandra i dodaje: „Liposukcijska dijeta ima cilj kontrolu telesne mase, dakle ne samo da smršavite, nego i održite optimalnu telesnu masu kroz pravilnu i uravnoteženu ishranu kojom ćemo vas podučiti„.

Kenan Mandra, liposukcijska dijeta

On tvrdi da je do pandemije gojaznosti došlo upravo zbog toga što smo se prestali hraniti onako kako su se hranili naši preci pre 100 godina. Sa prirodne izvorne hrane smo prešli na industrijske prerađevine i namirnice bogate šećerima, a godinama smo zbog lošeg znanja i industrijske progagande izbegavali holesterol, a potencirali žitarice što je bilo sasvim pogrešno. Domaći kajmak, maslac, pršuta, domaće kobasice, meso domaće pašne stoke, divlja riba iz ulova, povrće od našeg semena, voće od naših seljaka, sve je to zdrava hrana koja nam garantuje da će organizam dobiti sve što mu je potrebno, da nećemo biti hroničko gladni, da nećemo obolevati od posledica nutritivnog deficita ili malnutricije, dijabetesa, kancera i nećemo se gojiti.

Liposukcijska dijeta HIT u Srbiji

U okviru International Health-a, ovaj program mršavljenja već godinama slovi kao ultimativni tretman kada želite brze i sigurne rezultate. A ko ne želi? Zato ćemo odmah završiti ovu priču o dijeti sa informacijama za kontakte kako biste što pre krenuli sa svojom transformacijom pozivom na broj telefona 062 28 63 64 ili posetom web stranice www.lipodiet.eu/srb.