Kako da sačuvate frizuru tokom kišnog dana?

by | 3 novembra, 2023
kako sačuvati frizuru kada pada kiša

Ne, ne morate uvek da nosite punđu ili konjski rep tokom kišnog dana. Postoje načini kako sačuvati frizuru kada pada kiša, a mi vam ih otkrivamo

Nebo se otvara, saobraćajna gužva je sve veća iz minuta u minut, naša garderoba se natapa, ali ono što je najgore – kosa nam postaje potpuno neukroćena. Šta god preduzeli da se zaštitimo od kiše: kabanice, kišobrani, kape i nepromočive cipele, ništa ne može sačuvati kosu. Na vlažnom vremenu, svaka frizura se kvari i kosa postaje krajnje neposlušna.

Da li je zaista tako? Postoje li ipak načini kako sačuvati frizuru kada pada kiša? Hajde da otkrijemo zajedno.

Zaštita frizure od vlage

Tih dana, ulja protiv kovrdžanja, sprejevi protiv kovrdžanja i regeneratori za oblikovanje kose naši najbolji prijatelji. Bilo bi dobro da ih imate u svojoj kolekciji i da ih upotrebljavate pre izlaska iz kuće kada je kišni dan.

Kako sačuvati frizuru kada pada kiša?

Nosite šal!

Šalovi su klasik koji je odličan saveznik u kišnim danima. Najpre – topao šal će nas zaštiti od zime, a drugo – zaštitiće koren naše kose od vlage, a da pritom ne stisne kosu i ne pokvari frizuru kao što bi to izvesno učinila kapa. Pritom, šal izgleda odlično!

Skandi frizura

Kada ne možete da pobedite neprijatelja, vi mu se pridružite. Wet look ili skandinavska frizura je trendi i efektan način da izađete na kraj sa kosom kada pada kiša. Zaližite kosu uz pomoć ulja ili gela i opustite se – vlažan vazduh ovoj frizuri ne može da naudi.

Nosite šešir sa širokim obodom

Nisu pogodni za svakoga, ali šeširi su uvek dobro oružje za upotrebu kada pada kiša kako bi zaštitili kosu. Baš kao i šalovi, oni pružaju zaštitu od vlage, a da ne pritiskaju kosu i ne ubijaju volumen frizure.

Pomozite se ukosnicama

Ponekad je obuzdati kosu tokom kišnih dana skoro pa nemoguće. U tome mogu da pomognu aksesoari za kosu, a pre svega šnale i ukosnice. One vam omogućavaju da nestašne pramenove koje je kiša sustigla vrlo brzo disciplinujete i oblikujete svoju frizuru.

 

Yakobcuk Olena/istock/gettyimagesplus