Antitrend kaiševi: Upropastiće svaki stajling

by | 25 oktobra, 2023
Antitrend kaiševi: Upropastiće svaki stajling; žena nosi kaiš koji više nije u modi

Odabir kaiša ne treba prepuštati slučaju, jer antitrend kaiševi mogu upropastiti svaki autfit. Čak i ako su svi ostali komadi odeće u trendu.

Kaiš je dodatak bez kojeg gotovo nijedan autfite ne može. Nekada je obavljao samo svoju glavnu funkciju – držanje odeće, a sada sve više služi kao stilski detalj. Poslednjih sezona modni dizajneri su mu dodeli gotovo najvažniju ulogu u stajlingu. Ali neće svaki kaiš pomoći da izgledate moderno. Naprotiv. Neki kaiševi su potpuni modni promašaj ove sezone.

Koji su antitrend kaiševi ove sezone

Uski kaiš

Ne tako davno, tanki kaiševi bili su ultra modrni. Skoro svaka trendseterka nosila je takav dodatak na farmerkama i pantalonama. Iako su omče za kaiš na pantalonama bile široke. Pored toga, devojke su tanke kaiševe nosile preko jakni i kaputa kako bi dodale teksturu i volumen autfitu. Činilo se da će takav detalj učiniti odeću elegantnom i aristokratskom, ali najčešće se javlja suprotan efekat. Ultra tanak kaiš se gubi na pozadini prevelike odeće ili širokih omča. Najsigurnija i takođe elegantna opcija je kaiš širine dva prsta. Savršeno odgovara veličini omče za kaiš i izgleda moderno i impresivno.

Pleteni kaiš

Letnja sezona je uvek praćena pletenim aksesoarima. Na primer, ove godine su u trendu bile tkane torbe i šeširi, a nekada su žene nosile iste kaiševe. Danas ovoj priči više nije mesto u modernoj modi. Autfit sa pletenim kaišem izgledaće jeftino i neukusno. Umesto toga, birajte kaiševe s lancima ako želite da budete u trendu. Trend iz 90-ih i 2000-ih dopao se modernim devojkama, pa proširite svoju kolekciju aksesoara i nabavite kaiš-lančić.

Prozirni kaiš

Trend providnih aksesoara u jednom momentu je prosto eksplodirao, ali je brzo prošao. Svi su želeli da izgledaju elegantno i u trendz, ali malo ljudi je razmišljalo o izboru boja i tekstura. Prozirni kaiševi su bili u garderobi mnogih modnih ikona, ali su danas prešli na antitrend poziciju. Bolje, umesto njega, odabrati ultra široki kaiš, koji možete nositi preko džempera ili kaputa.

Kaiš s metalnim umecima

Ljubiteljke buntovnog i smelog izgleda nisu mogle bez kaiša sa metalnim umecima, ali najnoviji modni trendovi se pridržavaju smirenosti, suzdržanosti i minimalizma. Pojasevi sa šiljcima i ušicama – okrugli metalni umetci – mogu izgledati prikladno samo u autfitu u stilu grandža.

Platneni kaiš

Ponekad brendovi kreiraju suknje ili haljine s kaiševima od tkanine – u tom slučaju, dodatak izgleda harmonično i prikladno. Međutim, ne vredi ga koristiti samostalno, na nekim drugim odevnim predmetima, jer uopšte ne izgleda ni lepo niti moderno.

Kaiševi u upadljivim bojama

Obilje jarkih akcenata u autfitu stvara utisak jeftinoće i lošeg ukusa. Zbog toga treba izbegavati kaiševe u upadljivim bojama. Ako želite da izgledate elegantno i skupo, dajte prednost aksesoarima u osnovnim bojama ili sa jednostavnim monogramom.

Kako da nosite bisere a da ne izgledate staromodno

 

 

Elena Boltunova/gettyimages.com