6 modnih grešaka koje svaka žena pravi zimi: Evo kako da ih ispravite

by | 9 novembra, 2023
zimska modna greška

Ovo su najveće modne greke koje žene prave zimi! Umesto da i vaš autfit uništi zimska modna greška, hajde da ih ispravimo

Na našim prostorima zima se češće vezuje za sivilo, hladno i nestabilno vreme. Ali čak i jaki mrazevi, snežne padavine ili promene temperature ne bi trebalo da utiču na želju da izgledate moderno i uvek budete potpuno spremni. A da bi  to postigle, morate izbeći zimske modne greške.

Najveće modne greške koje žene prave zimi

Modne greške pravimo u svako doba, ali zimi – zimi ih je naročito lako napraviti, dok pokušavamo da ostavimo stilski utisak, a da nam bude toplo i udobno.

Zimska modna greška br 1 – tamna i bezlična odeća

Kao po pravilu, zimska garderoba većine žena sadrži pretežno tamne boje: plava, crna, braon, siva. Takva paleta boje odeće može u velikoj meri ograničiti vaš izbor, što često utiče na vaše raspoloženje. Svetle boje uvek dodaju mekoću slici. Ali kako se odlučiti za alternativne boj? Postoje dve jednostavne tehnike koje vam omogućavaju da bez straha uvedete svetle nijanse u zimsku garderobu. Možete odabrati dva ili tri odevna predmeta svetlih boja, a zatim ih kombinovati sa komadima odeće koji su vašoj standardnoj šemi boja. Druga nepogrešiva tehnika jeste da stvorite autfit koristeći niz srodnih nijansi.

Modna greška br 2. Kape sa krznenim pomponom

Kapa je jedan od najvažnijih predmeta u zimskoj garderobi svake devojke koja brine ne samo o svom izgledu, već i o svom zdravlju. Međutim, pogrešno odabrana kapa preti da učini jeftinim čak i najbrižljivije odabran zimski autfit. Dani krznenog pompona su prošli. Umesto njih nosite jednobojne kape ili neutralne šešire.

Zimska modna greška br 3. Uska jakna

Centralno mesto u skoro svakoj zimskoj garderobi zauzima jakna. Kakva? Kratke ili dugačke, obojene ili neutralne – svako bira po svom ukusu. Ali ono što ne bi trebalo da nosite ove sezone su izrazito uske jakne. Najbolje rešenje bi bilo da ga zamenite punijom jaknom labavijeg, ravnog kroja. Ovo će vam omogućiti da kreirate slojeviti izgled.

Modna greška 4. Padobranski kardigan

Vreme bezoblične i tanke trikotaže je prošlo. Gustina materijala može uticati na utisak koji džeper ostavlja, on mora da drži oblik i da ne bude providan. Kardigan je dugo bio hit u ormarima mnogih influenserki. Lako se može uklopiti u svaki casual izgled ili nositi ispod jakne, stvarajući zanimljivu slojevitu verziju zimskog autfita. Bolje je izbegavati kupovinu džempera bez dugmadi – umesto toga nosite zakopčani kardigan uz rolku u kontrastnoj boji.

Zimska modna greška 5. Nude hulahopke

Noge u nude helankama u vreme snežnih nanosa izgledaju smešno zato što ostavljaju utisak da su – gole.  Uske hulahopke u boji mesa zimi zamenite tamnim čarapama ili stilizujte izgled visokim čizmama.

Modna greška 6. Kratki šal

Elegantna zimska garderoba zasnovana je na modernim dodacima. Ne samo dugačak, već veoma dugačak šal u jednoj boji ili sa prelivom boja može da osveži i obogati svaki zimski izgled. Ali mali, kratki pleteni šal može pokvariti ceo utisak.

CentrallTAliacne/istock/gettyimagesplus

PROČITAJTE I OVO