Posni đuveč sa šampinjonima – najzdraviji ručak

by | mart 27, 2024
Posni đuveč sa šampinjonima - najzdraviji ručak

Danas spremamo verovatno jedno od najzdravijih jela koje možete pripremiti, a to je posni đuveč sa šampinjonima. I još je izuzetno ukusno. 

Ako želite da spremite nešto ukusno i zdravo, a da je posno, nema ništa bolje od đuveča. Lako se priprema i ima samo jednu manu – pojede se za tili čas.

Posni đuveč sa šampinjonima: Prava riznica zdravlja

Ono što našem telu treba je zdrava hrana, i obilje minerala, vitamina, antioksidanasa i drugih hranljivih materija. A sve to mu pruža preukusni đuveč. Obilje povrća plus šampinjoni prava su riznica zdravlja. U marketima možete naći već pripremljenu mešavinu za đuveč, a sastojke možete menjati po svojoj želji. Ne možete nikako pogrešiti i nemoguće je da ovo posno jelo ne bude ukusno.

Ako ne postite, a volite đuveč, na Instagramu smo pronašli odličan video recept za mrsni đuveč:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Becks Flavour (@becks_flavour)

Recept za posni đuveč sa šampinjonima

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 200g šampinjona, iseckanih
  • 2 šolje iseckanog paradajza (možete koristiti i konzervirani paradajz ili pelat)
  • 2 šolje iseckanog raznog povrća (npr. paprika, šargarepa, tikvice, boranija, patlidžan…)
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog origana
  • So i biber po ukusu
  • 3 šolje povrtnog bujona ili vode

Priprema:

  1. Sipajte ulje u šerpu i zagrejte na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte sitno iseckani crni luk i pržite sve dok ne bude staklast. Zatim dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
  3. Dodajte iseckane šampinjone i povrće po izboru. Dinstajte povrće oko 5-7 minuta, dok ne omekša.
  4. Dodajte iseckani paradajz  i promešajte. Nakon 2-3 minuta dodajte dobro opran pirinač i origano. Posolite i pobiberite.
  5. Dodajte bujon ili vodu, promešajte i poklopite. Smanjite temperaturu i kuvajte oko pola sata (povremeno promešajte). Ako je potrebno, dodajte malo vode. Služiti toplo.
  6. Napomena: Možete dodati i druge začine po svom ukusu, kao što su tucana crvena paprika, peršun ili bosiljak. Takođe, možete prilagoditi recept dodavanjem drugog povrća po vašem izboru.

Prijatno!

nitrub/gettyimages.com