Najbolja šminka za plavuše i brinete za jesen 2023.

by | 17 oktobra, 2023
Najbolja šminka za plavuše i brinete za jesen 2023; perfektno našminkana plavokosa devojka

Kako odabrati trendi šminku za jesenju sezonu koja će se savršeno uklopiti s vašom boje kose? Koja je najbolja šminka za plavuše i brinete za jesen 2023.

U svetu šminke postoji mnogo trendova koji se stalno menjaju, a mnoge devojke se uvek trude da ih prate. Pre nego što pređemo na trendove ove jeseni, treba pomenuti glavni, koji nas prati proteklih godinu dana. Bez obzira na tip i boju vaše kose, najbitnije je da vaša koža bude negovana, dobro hidrirana i zdrava. Opšti pravac šminke je prirodnost, negovanost i maksimalna ženstvenost. Tek nakon toga, sledi odabir šminke prema boji kose.

Najbolja šminka za plavuše i brinete: I za riđokose…

Trendi šminka za plavuše

Ako ste plavuša, glavna tačka na koju morate obratiti pažnju kada se šminkate je boja očiju. Za predstojeću sezonu, bolje je fokusirati se na svetle obrve, tople ili hladne (fokusirajte se na boju kose). Oči ostaju “neutralne”, prihvatljive su sve nijanse puderasto ružičastih senki za oči. Preporučljivo je nabaviti smeđu maskaru, bolje je odabrati neutralnu nijansu. Odgovaraće i toplim i hladnim plavušama. Usne ostavljamo što prirodnijim i bez mat završnice.

Trendi šminka za brinete

Brinetama se savetuje da stave akcenat na oči. Istaknite šarenicu očiju pravom nijansom.  Obratite pažnju na obrve, trebalo bi da budu za ton svetlije od vaše kose. Pravilo: mekše obrve –  istaknutije oči. Za šminkanje usana preporučuju se sve nijanse kafe. Latte boja ujutru, tamna kafa uveče.

Trendi šminka za riđokose

Jesen je vreme za riđokose devojke. Ne zaboravite na lepu i zdravu blistavu kožu. Ne prikrivajte pege – ovo je vrlina koja se može i treba pokazati na jesen. Malo krem bronzera na području rumenila i sredini nosa osvežiće i učiniti vašu šminku modernom. Crvenokose devojke treba aktivnije da farbaju trepavice, bez straha da će preterati sa volumenom. Samo pokušajte da izbegnete bilo kakve grudvice.

Trend šminke za crvenokose je meko bronziranje, kao da ga je sunce jedva dotaklo. Čak i zadimljeni izgled može se postići korišćenjem bronzera. Glavno pravilo: budite pažljivi prilikom nanošenja proizvoda i ne preterujte.

Međutim, nije neophodno pratiti sve trendove i prihvatiti ih kao pravilo. Važno je zapamtiti da je svaka osoba jedinstvena i da ono što funkcioniše za jednu možda neće raditi za drugu. Šminka je umetnost samoizražavanja, a njen cilj ne bi trebalo da bude samo praćenje trendova, već da istakne vašu individualnost i lepotu. Budite samouvereni i pratite svoj ukus.  Ne plašite se eksperimentisanja, isprobajte nove tehnike i boje kako biste pronašli ono što vam odgovara.

Coquette girl: Nova estetika koja je sa trona svrgnula clean girl

utkamandarinka/gettyimages.co.uk