Postignite ekstremni volumen: Najbolji trikovi sa maskarom

by | februar 29, 2024
Trikovi sa maskarom za volumen trepavica

Sve želimo da nam trepavice budu dugačke i da izgledaju gusto. Ovi trikovi sa maskarom za volumen trepavica vam u tome mogu pomoći.

Primena maskare čini svaki izgled potpunim. Ona naglašava oči čineći da izgledaju veće, a veoma je laka za korišćenje. Međutim, važno je da znate kakva četkica je pogodna za vaše trepavice, kao i to kako da pravilno nanesete maskaru za veći volumen.

Najbolji trikovi sa maskarom za volumen trepavica

Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da trepavice imaju veliki volumen. Srećom, ništa nije komplikovano i ne oduzima vam mnogo vremena, a dobićete savršeni izgled kakav priželjkujete.

Tehnika desnog nagiba

Ovo je klasična tehnika koja podrazumeva postavljanje četkice paralelno sa trepavicama. Vrhom četkice nanesite maskaru vertikalno na trepavice. Ovo im daje dužinu i razdvaja ih, a tako dobijate i izgled trepavica sa većim volumenom.

Nanosite maskaru samo gore

Da biste dobili volumen i intenzitet kakav želite, maskaru nanesite samo na gornje trepavice. Maskara na donjim trepavicama daje otvoreniji izgled, čineći oči većim i okruglim. Ukoliko ste se odlučili da se našminkate u stilu cat eye, onda primenite maskaru samo na spoljne uglove očiju.

Trikovi sa maskarom za volumen trepavica: Odabir četkice je važan

Maskare i četkice se razlikuju. Da biste dobili efekat koji želite, veoma je važno da odaberete pravu četkicu. Evo nekoliko saveta:

  • za kratke trepavice i opuštene i spuštene kapke odaberite duge i tanke četkice za kratkim dlačicama i formulom za izduživanje
  • za retke i tanke trepavice potrebna vam je gusta okrugla četkica sa kompaktnim vlaknima i formulom za povećanje volumena
  •  za ravne ili kratke trepavice odaberite zakrivljenu četkicu sa zakrivljenom formulom.

Budite pažljivi sa uvijanjem trepavica

Uvijanje trepavica je takođe veoma efektno. Ali nemojte ga koristiti nakon nanošenja maskare i ako je zagrejete pre upotrebe pazite da ne bude prevelika temperatura.

Izbegavajte pomeranje četkice u maskari

Najčešća greška koju pravimo je pomeranje četke gore-dole unutar pakovanja. Na ovaj način, ne samo da više proizvoda ne izlazi, već ulazi vazduh što dovodi do bržeg sušenja formule.

Za slučaj da razmažete maskaru, ostavite da se osuši pre nego što je uklonite pamučnim štapićem jer je to jedini način da sprečite da se formula proširi na okolinu. Ovi trikovi sa maskarom za volumen trepavica su korisni u svakom trenutku, a lako ih možete primeniti i izgledati zanosno.

Lateci/GettyImagesPlus