Poboljšaćete odnos, a on će vam biti snaga i motivacija: Trenirajte sa partnerom (video)

by | februar 14, 2020
fitnes ljubav veza

Imate višak kilograma kojih želite da se rešite ili želite da dovedete svoje telo u odličnu kondiciju? Nema ništa bolje nego da u ovu borbu krenete zajedno sa nekim. Još ako je taj neko vaš partner motivacije i snage neće ponestati, a i zabava je zagarantovana (a možda i poneka svađa, ali nije ni to uvek loše).

Niko vam neće biti veća podrška od osobe sa kojom delite „muku“, ali i krevet, a dodatan plus je što ćete imati zajednički projekat koji će biti više nego zdrav za vaš odnos.

Evo koje efikasne vežbe za parove smo izdvojili za vas koje će vam sigurno pomoći:

Oni će vam biti najbolja inspiracija: Poznati koji su zavisni od fitness i čije Instagram naloge morate da pratite (video)

Zašto je dobro vežbati sa partnerom

Kako prenose stručnjaci gotovo svi parovi koji su vežbali zajedno imali su najstabilnije veze. Zajednički ciljevi i svakodnevne rutine nešto su što će osnažiti vaše telo, ali i vezu, piše fitnessblender.com.

Parovi koji vežbaju zajedno su srećniji

Mnogi parovi osećaju se zaljubljenije od onih koji ne vežbaju zajedno.

Prioriteti

Uz današnji stil života, kada ljudi sve manje imaju vremena jedni za druge vreme koje ćete provesti zajedno na treningu sa partnerom sigurno će biti kvalitetno i višestruko korisno.

Motivacija

Ako postavite ciljeve zajedno i motivišete jedno drugo, biće vam mnogo teže da odustanete. Osim toga, malo takmičarskog duha neće biti na odmet, piše fitnessblender.com.

Povećan nivo endorfina

Kada trenirate oslobađa se endorfin, hormon koji stvara osećaj sreće i euforije. Zar to nije divno podeliti sa svojim emotivnim partnerom?

Fitnes saveti za punije dame

Pozitivan uticaj na seksualni život

– Kada se bolje osećate u svom telu, osećate se privlačnije, a samouverenost je jako dobra za poboljšanje raspoloženja za seks. Takođe, adrenalin i drugi hormoni za dobro raspoloženje, koji se izlučuju tokom vežbanja, povećavaju i seksualnu želju – kaže kanadski stručnjak za veze i seks, prenosi pomenuti portal.

Korisno iskustvo

– Naučićete puno o sebi i svom partneru. Na vašem zajedničkom fitness putovanju unapredićete komunikaciju i bićete podrška jedno drugom, a to će znatno uticati na poboljšanje odnosa – objašnjava fitnes trener.

Napravite promenu zajedno.

Foto: Guliver/Getty images