Categories Zdrava ishrana

Metabolizam se vremenom usporava: Kako da se hranite u kojim godinama?!

Da se starenjem metabolizam usporava činjenica je na koju se može uticati jednostavnim promenama navika u određenim godinama. Pročitajte u nastavku kako bi trebalo da se hranite u skladu s vašom životnom dobi kako bi ubrzali vaš metabolizam i na taj način lakše održavali vitku liniju… 

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

20 godina

Kada ste u dvadesetim godinama života dijeta je uglavnom nepotrebna stavka. Oni kojima je i potrebna nose se s njom jednostavno i lako, te ona za posledicu ima veoma dobre rezultate.

Pročitajte i… Masne naslage su simptom bolesti: 5 saveta za zdravo i vitko telo

Ipak, i u ovim godinama je potrebno voditi računa o zdravoj ishrani, odnosno o pravilima za održavanje adekvatnog zdravstvenog stanja organizma. Stoga pročitajte nekoliko pravila koja se odnose na konzumaciju alkohola koji uobičajeno obeležava ovaj uzrast:

1. Birajte alkoholna pića koja sadrže manje kalorija

Postoje razne vrste alkoholnih pića, a vi se odlučite za konzumaciju onih s najmanjim kalorijskim vrednostima. Takođe, nastojte da alkoholna pića pijete s običnom ili gaziranom vodom, odnosno izbegavajte i unos dodatnih kalorija koje sadrže zaslađeni sokovi.

2. Pripremite hranu kod kuće

Pre odlaska na pijanku pripremiti zdrav obrok koji ćete jesti nakon što vaš organizam zbog apsorpcije alkohola bude imao potrebu i za drugim namirnicama. Konzumiranje brze hrane, naročito u ranim jutarnjim satima, dodatno će naškoditi vašem organizmu.

Kako da se hranite u tridesetim, četrdesetim ili pedesetim godinama života pogledajte na sledećim stranama… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA